Dan Jørgensen skal understøttes af erfaren klimambassadør

Op til den officielle udnævnelse af Dan Jørgensen som EU's energi- og boligkommissær, skal han understøttes af Danmarks klimaambassadør, Tomas Anker Christensen.

Ursula von der Leyen har netop udnævnt sit nye hold af kommisærer.

Her pegede von der Leyen på Dan Jørgensen (S) til posten som energi- og boligkommissær. 

{{toplink}}

Ifølge kilder i Udenrigsministeriet, skal Dan Jørgensen i sit arbejde understøttes af Tomas Anker Christensen, der indtil i dag har været Danmarks Klimaambassadør.

De næste to måneder forløber der nemlig en proces op til Kommissionens endelige godkendelse. Ført vil kommissærkandidaterne i løbet af oktober deltage i høringer i Europa-Parlamentets udvalg, hvorefter Europa-Parlamentet i november forventes at godkende den nye Kommission.

Først herefter kan Kommissionen officielt indtræde.

{{toplink}}

Tomas Anker Christensen vil lede Dan Jørgensens transitionsproces op til den officielle udnævnelse, og efterfølgende indgå i den formentlig kommende energi- og boligkommisærs kabinet. Et kabinet, der står for at rådgive kommissæren i hans politiske arbejde.

Tomas Anker har 32 års erfaring fra Udenrigsministeriet, hvor han, foruden at være klimaambassadør, også har været dansk ambassadør i Ægypten og Iran, kontor- og afdelingschef i Udenrigsministeriet, seniorrådgiver hos FN's generalsekretær samt kabinetschef og assisterende generalsekretær for formanden for FN's Generalforsamling.

Indtil den officielle indtrædelse som kommissær er Dan Jørgensen ansat som særlig rådgiver i Kommissionen. 

Forrige artikel GlobalConnect henter ny bæredygtighedschef i egne rækker GlobalConnect henter ny bæredygtighedschef i egne rækker Næste artikel Bygningsstyrelsens direktør skifter til Dansk Industri Bygningsstyrelsens direktør skifter til Dansk Industri