DF: Vi ved stadig ikke, hvor høj en pris regeringen vil betale for grøn omstilling af landbruget

Forhandlinger om en klimaplan for landbruget er så småt ved at komme i gang, men regeringen melder ikke noget ud om, hvor de står. Dansk Folkeparti vil ikke være med til at ofre arbejdspladser til udlandet, skriver René Christensen.

Landbrugsforhandlingerne er desværre ikke kommet rigtigt i gang endnu. Vi har haft mange tekniske gennemgange, men ikke noget politisk. 

Det er også et svært området, men så alligevel ikke. Det handler om miljø og klima, men også om arbejdspladser og et Danmark i balance.

Dansk landbrug ligger i provinsen og dermed er det netop arbejdspladser i provinsen, regeringen gambler med. 

Vi har ligge indgået en aftale med regeringen om en Arne-pension. Her var det netop medarbejdere på de danske slagterier, der var i fokus - det er arbejdspladser i landbruget. Det er elektrikeren, smeden og muren også, når der bygges nye stalde.

Hvor høj en pris?
Vi i Dansk Folkeparti ønsker, at dansk landbrug flytter sig i en grønnere retning. Men det skal ikke være med den konsekvens, at vi blot flytter produktion til andre steder i verden hvor der næsten med sikkerhed er en støre klima- og miljøbelastning.

Vi glæder os til at regeringen melder ud, hvor den står, samt hvor høj en pris de er villige til at betale.

Skal slagteriarbejderen på kontanthjælp i stedet for tidlig pension?

Forrige artikel Landbrug & Fødevarer: Sådan bør en klimaplan for landbruget se ud Landbrug & Fødevarer: Sådan bør en klimaplan for landbruget se ud Næste artikel Enhedslisten: Grøn omstilling i landbruget kræver færre husdyr Enhedslisten: Grøn omstilling i landbruget kræver færre husdyr