En god ide at ensrette de sociale ydelser i EU

DEBAT: Det er kærkomment, når EU-kommissionen åbner for debatten omkring ensretning af sociale ydelser. For hvis danske virksomheder skal kunne konkurrere på priser, er det nemlig nødvendigt at regulere de sociale ydelser, som er dem pålagt, siger formand for GLS-A, Gerner Wolff-Sneedorff.

Af Gerner Wolff-Sneedorff
Formand for Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere 

EU-Kommissionen har åbnet op for spørgsmålet omkring en ensretning af de sociale ydelser i EU, og dette skridt er kærkomment, idet ydelserne og kravene er vidt forskellige blandt medlemslandende. Dette vil ikke blot give øget gennemskuelighed for borgerne, men også for
virksomhederne vil det betyde en mere fair konkurrence. Specielt danske virksomheder lider under høje sociale ydelser i forhold til deres konkurrenter, og en ensretning af disse, vil uden tvivl være til gavn for de danske arbejdspladser. I Tyskland fik en enlig kontanthjælpsmodtager (Hartz-IV) i december 2011 ca. 3.000 kr., og det virker besynderligt, at der er så store forskelle i de sociale ydelser mellem Danmark og Tyskland. Hvis vi skal afsætte varer til udlandet, skal det være til konkurrencedygtige priser, og det er sundt med en debat, hvor vi sammenligner Danmark med vore naboer.

Pensionsreformer er nødvendige
Regeringsledere rundt omkring i EU har ligeledes åbnet debatten 
omkring pensionen, og også på dette område mener GLS-A, at vi i
 Danmark bør se på reformer. GLS-A finder det ikke retfærdigt, at dele af det danske arbejdsmarked er tvunget til at indbetale arbejdsmarkedspension, mens den anden del kan forbruge løs og nyde godt af den offentlige forsørgelse, når pensionen indtræffer. Vi taler om at løfte i flok, og netop derfor bør det være et krav, at alle sparer op til alderdommen? Ikke blot i Danmark, men i hele EU.

Forrige artikel Tilbudsavisen er alles prygelknabe Næste artikel Landbruget skal grønnes rigtigt