Vistisen: Wind er ikke et EU-orakel

DEBAT: Marlene Wind er et eksempel på EU-overklassens arrogance over for anderledes tænkende, lyder det fra Dansk Folkepartis europaparlamentariker Anders Vistisen. Han er kritisk over mediernes ukritiske brug af Wind i dækningen af EU og efterlyser mere nuancerede eksperter.

Af Anders Vistisen (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

I forrige uge nedstemte et flertal af EU-landene fire af de østeuropæiske lande og vred armene af led på de andre og påtvang dem folkevandrings-kvoter.

I forvejen har vi en årelang splittelse mellem syd og nord i Euro-zonen, men nu skaber masseindvandringen nye brud mellem det gamle EU og de central- og østeuropæiske lande. Det er en krise for EU, som kalder på nøgterne analyser.

Mikrofonholderne ringer til Wind
Men i Danmark er den slags overladt til EU-professor Marlene Wind som åbenbart den eneste person, som ukritiske journalister kan finde ud af at ringe til.

I dagevis fik hun plads til at triumfere over ydmygelsen af de østeuropæiske lande: De fik, hvad de fortjente, og de kan bare vente sig, for der kommer mere, truede hun og opfordrede til, at de genstridige østlande blev straffet økonomisk.

Marlene Winds svar til enhver, der ikke adlyder kommissærerne i Bruxelles, kan oversættes til: ”Dann haben wir andere methoden!” 

De benovede mikrofonholdere på DR og TV 2 titulerer hende som ”EU-ekspert”, og hun ynder at kalde sine skråsikre holdninger for et resultat af ”forskning”. Marlene Wind leverede f.eks. sin analyse af, hvorfor ingen migranter har lyst til at bo i Estland, Polen eller Slovakiet: I de lande er folk nemlig så muslimfjendtlige og nationalistiske, at flygtningene flygter videre til Sverige.  

Wind har diskvalificeret sig selv
Min forklaring, som ikke bygger på forskning, men på snusfornuft, er, at udvandrerne i Libanon, Liberia, Togo, Pakistan, Gambia, Afghanistan og Tyrkiet på forhånd har sat sig ind i, hvilke lande, der giver garanti for penge, bolig, permanent ophold og familiesammenføring, og her kan fattige bulgarere desværre ikke være lige så rundhåndede som svenskere. Men den slags nedrige forklaringer er nok ikke en ekspert-analyse værdig. 

Marlene Wind burde ellers have diskvalificeret sig selv fra enhver seriøs debat om europæisk samarbejde, da hun i juni 2011 kaldte dansk grænsekontrol for ”leflen for den laveste fællesnævner” og ”valgflæsk” kastet til ”den indre svinehund”. Ikke særlig forsker-agtigt, vel?

En ekspert svarer uden at fnyse
Jeg forventer, at en EU-ekspert i stedet for snerrende at stemple øst- og centraleuropæere som indskrænkede nationalister og islamofober sagligt forklarer, hvorfor f.eks. polakker nok nærer modvilje imod kvoter af mellemøstlige flygtninge, men beredvilligt har taget imod mange tusinder ukrainere.

Jeg forventer, at en ekspert problematiserer og ikke tiljubler, at de store EU-lande åbenbart vil bruge deres vægt til at majorisere mindre lande og påtvinge dem migranter.

Jeg kunne også tænke mig, at en ekspert uden at fnyse af foragt tog stilling til det logiske spørgsmål, som østeuropæerne har stillet:

Hvad vil Angela Merkel have, at vi skal gøre med de kvoteflygtninge, som ikke vil blive i Litauen, Bulgarien eller Rumænien? Skal de tilbageholdes med magt og spærres inde, hvis de vil til Tyskland? Og har Ungarns hegn ikke netop vist, at man faktisk godt kan kontrollere sine grænser? Men den slags møder EU-forskeren med aggressive, hånlige udbrud og forslidte fraser og talemåder.

Jeg vil ikke have Marlene Wind censureret eller udrenset, men jeg vil have hende præsenteret som det, hun er: Én af EU-elitens propagandister. Og en propagandist kan ikke optræde som ophøjet EU-orakel i skattebetalte medier.

Forrige artikel Hvis du troede Polen var glade for kul, så… Hvis du troede Polen var glade for kul, så… Næste artikel Helveg: Nej-siden spiller hasard med sikkerheden Helveg: Nej-siden spiller hasard med sikkerheden