Venstrefløj splittet om retsforbehold

EUROPAMAGASINET: Venstrefløjen er ikke enige om, hvordan danskernes retssikkerhed bedst sikres.

Med statsminister Helle Thorning-Schmidts udmelding tirsdag er en afstemning om de danske EU-forbehold atter sat på pause.

”Retsforbeholdet har enorm betydning for Danmark. Den diskussion skal vi have på et tidspunkt, men først er vi nødt til at have en vis ro om det europæiske projekt,” siger statsministeren i et interview med Politiken.

Regeringen har ellers lagt op til, at danskerne skal til stemmeurnerne i denne valgperiode for blandt andet at stemme om, hvorvidt Danmark skal ændre sit retsforbehold til en tilvalgsordning.
Og det er en ordning, som størstedelen af partierne i Folketinget støtter, men til gengæld er venstrefløjen splittet.

Se med, når EuropaMagasinet har inviteret to unge politikere fra venstrefløjen i studiet for at debattere retsforbeholdet. Europaparlamentariker Emilie Turunen (SF) siger "ja tak" til at afskaffe forbeholdet. Hvorimod retsordfører Pernille Skipper (EL) siger "nej", fordi det vil true danskernes retssikkerhed.

I programmet får vært Rasmus Nielsen også besøg af MEP Morten Messerschmidt (DF) og MEP Britta Thomsen (S), der tager debatten om EU’s grænseoverskridende samarbejde.

Se EuropaMagasinet her

Forrige artikel Altinget | EU holder sommerferie Næste artikel Vestager afviser euroobligationer