Sofie Carsten Nielsen afgiver EU-ordførerskab

ROKADE: Gruppeformandsposten har medført, at Sofie Carsten Nielsen må afgive sit EU-ordførerskab. I første omgang overtager Rasmus Helveg Petersen, men en endelig beslutning tages først i februar.

De nye opgaver som formand for den radikale folketingsgruppe og finansordfører, efter Marianne Jelved blev kulturminister, betyder, at Sofie Carsten Nielsen nu giver EU-ordførerskabet videre. I første omgang går ordførerskabet til Rasmus Helveg Petersen, der i forvejen er partiets klima- og energi- samt udenrigsordfører.

"Rasmus bliver backup og tager sig af EU i januar. Det er dog ikke sikkert, det bliver permanent - det tager vi endelig stilling til i februar," siger Sofie Carsten Nielsen.

Årsagen til, at beslutningen ikke tages endeligt nu, er, at den radikale folketingsgruppe har flere suppleanter i januar, og de faste medlemmer af gruppen skal have deres besyv med, når de vender tilbage.

"Det ligger mig meget på hjerte, at EU-området får høj prioritet, så det er vigtigt, vi finder en god permanent løsning," siger Sofie Carsten Nielsen, der selv var De Radikales spidskandidat til Europa-Parlamentet i 2009.

Rasmus Helveg Petersen varetager i januar foruden EU-ordførerskabet også forsvarsordførerposten fra Zenia Stampe, der er på barsel indtil april. Til gengæld har han i januar afgivet sit klima- og energiordførerskab til Mie Bergmann, der er suppleant i folketingsgruppen for uddannelsesminister Morten Østergaard, mens han holder barselsorlov.

Forrige artikel Thorning: EU giver os mere velstand Thorning: EU giver os mere velstand Næste artikel Corydon fremlægger gentleman-aftalen Corydon fremlægger gentleman-aftalen