Regionrådsmedlem bliver vicepræsident i Nordsøkommissionen

Preben Friis-Hauge, der er regionsmedlem i Region Syddanmark, bliver vicepræsident i Nordsøkommissionen.

Preben Friis-Hauge (V), der sidder i regionsrådet i Region Syddanmark, er udpeget som ny vicepræsident i Nordsøkommissionen.

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Preben Friis-Hauge skal sammen med Nordsøkommissionens præsident og øvrige vicepræsident stå i spidsen for kommissionen de kommende to år.

”Det er en stor ære at repræsentere Region Syddanmark internationalt, og jeg ser meget frem til, at Danmark får et endnu stærkere talerør i kommissionen,” udtaler Preben Friis-Hauge.

Nordsøkommissionen består af regioner fra syv lande omkring Nordsøen, der samarbejder om at fremme fælles interesser over for EU. Preben Friis-Hauge vil især have fokus på miljø og transport i sin nye rolle.

”Vi står overfor store udfordringer med vores havmiljø, forurening, affald i havene og PFAS. Samtidig vil jeg arbejde for at styrke transportnettet i Jyllands-korridoren til gavn for borgere og virksomheder,” udtaler han.

Preben Friis-Hauge sidder i Udvalget for Regional Udvikling og Miljøudvalget i Region Syddanmark.

Forrige artikel Tidligere amerikansk udenrigsminister er død: Henry Kissinger blev 100 år gammel Tidligere amerikansk udenrigsminister er død: Henry Kissinger blev 100 år gammel Næste artikel Dødsfald: Professor, dr.jur. Henning Koch (74)