Radikale laver spin-rokade

RÅDGIVER: Henrik Kjerrumgaard er tilbage som særlig rådgiver for økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, og Martin Lidegaard får Asbjørn Haustrup med sig over i Udenrigsministeriet.

Radikale Venstre rykker rundt på rådgiverne.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager får sin særlige rådgiver Henrik Kjerrumgaard tilbage igen, efter han har været sygemeldt siden september. Det betyder samtidig, at den nye udenrigsminister Martin Lidegaard kan få sin tidligere særlige rådgiver Asbjørn Haugstrup igen, som ellers vikarierede for Kjerrumgaard.

Henrik Kjerrumgaard regnes for en af regeringens tunge særlige rådgivere, og har tidligere været De Radikales pressechef. Han har studeret dansk på Københavns Universitet, og har arbejdet som journalist og redaktør, inden han kom til De Radikale.

Asbjørn Haugstrup blev hentet ind i Klima- og Energiministeriets maskinrum af Martin Lidegaard kort efter valget i 2011. Inden da kom Haugstrup fra et job som direktør og partner i Rostra Kommunikation. Han har tidligere været kampagneleder og medlemssekretær for Radikale Venstre i Folketinget og i Europa-Parlamentet.

På mandag tiltræder han som udenrigsminister Martin Lidegaards særlige rådgiver.

Allerede torsdag fik den nye klima- og energiminister Rasmus Helveg sin særlige rådgiver. Det er Anna Riis Hedegaard som vikarierede for Haugstrup i Klima- og Energiministeriet, imens han vikarierede som rådgiver for Margrethe Vestager. 

For små to uger siden valgte den nye uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen Thomas Hundsbæk som særlig rådgiver. Han var tidligere særlig rådgiver for daværende udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen. Sofie Carsten Nielsen er medlem af regeringens koordinationsvalg, og har derfor mulighed for at ansætte to særlige rådgivere. Det er endnu usikkert, hvornår hendes anden særlige rådgiver bliver valgt.

Forrige artikel Nyt Altinget-magasin til abonnenter Næste artikel Aftale sikrer EU-patentdomstol i Danmark Aftale sikrer EU-patentdomstol i Danmark