R: Det indre marked skal udbygges

DEBAT: I dag er det meget sværere for en murermester at sælge sine ydelser til Tyskland, end det er for tomatgartneren eller baconproducenten at afsætte sine fødevarer i Storbritannien. Det er uholdbart, skriver Morten Helveg Petersen (R).

Morten Helveg Petersen (R)
Medlem af Europa-Parlamentet

Valget 25. maj var en glædens dag for Radikale Venstre og for mig personligt. Som det eneste parti, der for alvor tror på Europa, vandt vi igen et mandat i Europa-Parlamentet.

Dermed kan vi de næste fem år i endnu højere grad være med til at forme og udvikle EU. Jeg vil bruge min stemme i Parlamentet på at udbygge det europæiske samarbejde, hvor det giver mening, på at sætte gang i væksten, og på at trække EU i en grønnere retning.

Fri bevægelighed på det indre marked 
Det indre marked i Europa er en kæmpe fordel for Danmark, men vi skal udvikle markedet yderligere.

Først og fremmest vil jeg arbejde benhårdt for, at EU-skeptikerne ikke får held med at sætte grænsebomme op for europæiske arbejdstagere og studerende, som gerne vil bevæge sig på tværs af grænserne. Den fri bevægelighed mellem de europæiske lande er en kæmpe gevinst for dansk økonomi og for danskerne.

På andre områder skal det indre marked udbygges. I dag er det meget sværere for en murermester at sælge sine ydelser til Tyskland, end det er for tomatgartneren eller baconproducenten at afsætte sine fødevarer i Storbritannien. Det er uholdbart. Samtidig skal vi gøre det lettere, billigere og mere sikkert at handle på nettet på tværs af grænserne.

Ikke kun Danmarks reformparti 
Radikale Venstre er ikke kun Danmarks reformparti. Vi er også reformpartiet i Europa-Parlamentet. De midler, der i dag bruges på en forældet landbrugsstøtte, skulle vi hellere bruge på forskning og udvikling og på energiinfrastruktur og højhastighedstog.

Det vil bidrage til et rent miljø og et mere bæredygtigt klima, forbedre vores langsigtede konkurrenceevne og skabe arbejdspladser nu og her. Et indre marked for energi, hvor vindenergien fra den vestjyske landmands vindmølle kan opvarme tyske hjem, vil hjælpe med til at gøre os uafhængige af gas fra Putins Rusland og olie fra Mellemøsten.

Jeg glæder mig til at komme i gang og bruge de næste fem år på at arbejde for det, jeg brænder for: et Europa med fri bevægelighed for mennesker, varer, tjenesteydelser, kapital, energi, viden og gode ideer. Jeg tror på Europa.

Forrige artikel K: Vil EU-skeptikerne trække i arbejdstøjet? K: Vil EU-skeptikerne trække i arbejdstøjet? Næste artikel Rina Ronja Kari: Thorning lytter ikke til befolkningen Rina Ronja Kari: Thorning lytter ikke til befolkningen