Prøv at se på Danmark

EU-TV: Den grønne dagsorden står skrevet med rødt og hvidt i EU, hvis man spørger de danske politikere. Men er Danmark overhovedet så klimavenlig og energibesparende, som vi siger, vi er? Se med her, når EuropaMagasinet koncentrerer sig om det grønne Europa.

I denne uge ser EuropaMagasinet, med Altinget.dks chefredaktør Rasmus Nielsen som vært, nærmere på den grønne dagsorden i EU. Mød blandt andre den danske klimakommissær Connie Hedegaard, tænketanken Concitos Michael Minter og medlem af Europa-Parlamentet Britta Thomsen (S), som mener, at EU's medlemslande bør se mod Danmark, hvad energipriser angår.

”Jeg har lige været i Ungarn til en stor konference. Og der var der så en vælgeranalyse, hvor man spurgte vælgerne; hvad er jeres vigtigste prioritet til næste valg? Og der sagde de: Energipriser,” siger Britta Thomsen, som sidder i Parlamentets udvalg for industri, forskning og energi, og som lige nu arbejder med energisparedirektivet. 

Se EuropaMagasinet her

Og hun mener, at de andre EU-lande bør lære af Danmark.

”Og der står jeg jo så og siger: Jamen, prøv at se på Danmark, hvad vi har gjort for at få de energipriser ned de sidste 30 år. Men det er svært at overbevise dem om,” siger Britta Thomsen

Se mere i EuropaMagasinet her.

 

 

Forrige artikel Denne uge EU (23) Denne uge EU (23) Næste artikel En måned til formandsskift En måned til formandsskift