Ministre skal redegøre for EU-oplysningspenge

OPLYSNING: Europaudvalgets formand har kaldt tre ministre i samråd, som skal redegøre for, hvorfor regeringen vil fordele EU-oplysningsmidler uden om det europapolitiske flertal på Christiansborg.

Hvorfor har regeringen brudt 20 års sammenhold omkring EU-oplysning ved at holde Venstre og Konservative ude af drøftelserne omkring en ekstrabevilling på tre millioner kroner til EU-oplysning?

Det ønsker Europudvalgets formand, Venstres Eva Kjer Hansen, at få regeringens svar på. Derfor har hun kaldt finansminister Bjarne Corydon (S), europaminister Nicolai Wammen (S) og kulturminister Uffe Elbæk (R) i samråd, så de kan forklare sig.

Spørgsmålet er blevet aktuelt efter regeringen og Enhedslisten med finansloven har oprettet en ny enhed i Kulturministeriet, der skal oplyse om EU-formandskabet. Normalt plejer det ellers at være det "europapolitiske flertal" - regeringspartierne plus Venstre og Konservative - som afsætter penge til EU-oplysning. Det er hidtil foregået gennem bevillinger til Europa-Nævnet, der fører under Ministeriet for Børn og Undervisning.

Ministrene skal desuden redegøre for, hvordan regeringen vil bidrage til et "tæt samarbejde med de EU-positive partier i Folketinget", og om regeringen også fremover vil lave lignende smalle aftaler med Enhedslisten på EU-området.

Forrige artikel Nøl med Tobin-tal en hjælp til modstanderne Nøl med Tobin-tal en hjælp til modstanderne Næste artikel Politisk rollespil for unge