Løkke om EU-topmødet 25.-26. marts

DOKUMENTATION: Læs her udskriften af tirsdagens pressemøde, hvor statsministeren fortæller om topmødet, der blandt andet vil omhandle EU's vækststrategi.

Statsministeren: "[Jeg deltager] torsdag-fredag i EU's topmøde i Bruxelles. Der er to hovedemner på dagsordenen, nemlig EU's nye vækststrategi - 2020-strategien samt en status oven på de globale klimaforhandlinger.

Vi støtter den linje, der er lagt om at formulere en offensiv europæisk vækststrategi. På mange måder kan man jo sige, at den diskussion, der er i Danmark i øjeblikket om, hvordan vi klæder os på til at kunne stå os i en stadig skarpere international konkurrence, også er en europæisk diskussion.

Vi ønsker at være en vindernation. Det er svært at blive, hvis man lever i en taberregion. Og derfor har vi en ambition på linje med de andre europæiske lande om at trække Europa ind på et vækstspor. Det forslag, der ligger på bordet, det flugter meget fint med vores egen hjemlige vækstdagsorden.

Det gælder ikke mindst det store fokus på at fremme en vidensbaseret konkurrenceorienteret og grøn økonomi. Og noget af det store potentiale, der er, det er jo, hvis man i højere grad kan lave fælles bindende - man kunne kalde det grønne standarder - og få fordelene af at have en hjemmemarked på 1⁄2 mia. indbyggere, så kan man dygtiggøre sig på nogle kompetencer, som der er stor international efterspørgsel på.

Vi vil som sagt også gøre status på klimaforhandlingerne. Og jeg forventer og håber, at der vil være bred enighed om, at EU fortsat skal være en drivende kraft i bestræbelserne på at sikre fremdrift i de globale klimaforhandlinger.

Situationen er jo den nu, at 110 lande har associeret sig med The Copenhagen Accord. Det er lande, som dækker hen ved 90 procent af det globale bruttonationalprodukt og mere end 80 procent af den globale CO2-udledning.

Og nu er det vigtigt, at arbejdet bringes videre.

Og der er jo særligt to felter, hvor der umiddelbart kan ske noget oven på Copenhagen Accord - det er i forhold til skovrejsning, og det er i forhold til tidlig finansiering, hvor der jo i København blev givet en række tilsagn, som det er vigtigt, at der nu leveres på."

Udskrift fra statsministerens pressemøde den 23. marts 2010 - kilde: stm.dk

Forrige artikel Politikere kårer unge EU-formidlere Politikere kårer unge EU-formidlere Næste artikel Medier svigter EU-journalistikken