Læs her, hvad Parlamentets boykot af Rådet betyder

BOYKOT: I juni bestemte Europa-Parlamentet at boykotte samarbejdet med Ministerrådet efter drama omkring Schengen-aftalen. Her kan du se, hvad boykottet rammer, og hvor længe det varer.

De folkevalgte i Europa-Parlamentet valgte som noget af det sidste under det danske EU-formandskab at boykotte dele af samarbejdet med medlemslandene. Boykottet kom som modreaktion på den nye Schengen-aftale, de 27 regeringer i Ministerrådet var blevet enige om, og som blev forhandlet på plads under den danske justitsminister Morten Bødskov (S).

Medlemslandene valgte nemlig helt at se bort fra Europa-Parlamentets ønsker, da aftalen blev indgået. Aftalen indeholder blandt andet nye regler for, hvornår et land kan lukke sine grænser midlertidigt ved store flygtningestrømme.

"Vi har besluttet, at Parlamentet vil suspendere sit samarbejde med EU's Ministerråd på fem sagsområder, indtil der foreligger et tilfredsstillende og acceptabelt resultat, når det gælder Schengen," sagde Europa-Parlamentets formand Martin Schulz på et pressemøde tilbage i juni.

Boykottet løber derfor også videre under det cypriotiske formandskab og ramte dermed ikke kun det danske.

I et nyt svar til Venstres Lykke Friis giver europaminister Nicolai Wammen en oversigt over de sager, der bliver ramt af Europa-Parlamentets boykot. Han skriver samtidig, at de ikke får betydning for forhandlingerne af EU's fremtidige budget.

Ifølge europaministeren vil følgende sager blive ramt af boykottet:

1) Ændring af fællesskabskodeksen for personers grænsepassage og konventionen om gennemførelsen af Schengenaftalen
2) Direktivforslag om bekæmpelse af angreb på informationssystemer
3) Direktivforslag om den europæiske efterforskningskendelse
4) Direktivforslag om et europæisk PNR-system
5) Budgettet for 2013 vedr. intern sikkerhed.

Forrige artikel Landsstyreformand: Euro godt for Grønland Næste artikel Bred kritik: Modulvogntog er ikke grønne Bred kritik: Modulvogntog er ikke grønne