Lækage: PR-strategi skal sikre positiv omtale af frihandelsaftale med USA

KORT NYT: Til et møde fredag opfordrede EU-Kommissionen EU's medlemslande til at indgå i et samarbejde om en PR-strategi, der skal sikre positiv mediedækning af frihandelsaftalen mellem USA og EU. Det skriver Magasinet Notat i en pressemeddelelse.

EU-Kommissionen har opfordret EU's medlemslandes regeringer til at samarbejde om en omfattende PR-strategi, Kommissionen allerede selv følger. Strategien skal sikre en positiv mediedækning af frihandelsaftalen mellem EU og USA. Det fremgår af et lækket dokument, skriver Magasinet Notat i en pressemeddelelse. Se hele dokumentet nederst i artiklen.

"Indtil videre er det lykkedes at holde styr på mainstream-mediernes fortællinger om forhandlingerne," lyder det fra Kommissionen, der nu opfordrer medlemslandenes regeringer til at samarbejde om en lignende PR-strategi.

Ved at få medlemslandene med på strategien, håber Kommissionen at styrke og koordinere de positive fortællinger om aftalen i hele EU. 

"Målet er at definere (...) vilkårene for debatten ved at kommunikere positivt omkring, hvad TTIP er (det vil sige gevinster og globalt lederskab på handelsområdet), snarere end at blive trukket ind i reaktiv forsvarskommunikation omkring, hvad TTIP ikke er (det vil sige ikke om forhandlinger om databeskyttelse, ikke om lavere EU-regulering af standarder)," skriver Kommissionen i dokumentet.

EU skal tale med én stemme 
Kommissionen har fulgt og påvirket debatten tæt i mainstream- og sociale medier, men ønsker at få medlemslandene med, så EU kan "tale med én stemme". 

"Den største udfordring er at sikre, at den brede offentlighed i hvert medlemsland har en forståelse for, at aftalen er et initiativ, der stræber efter at levere vækst og job," skriver Kommissionen. 

I danske medier har de positive gevinster ved en frihandelsaftale også været fremhævet. Men i forbindelse med sidste uges forhandlinger kom flere kritiske røster til orde. Blandt andet er Forbrugerrådet bekymret for, om en aftale vil medføre lavere forbrugerstandarder, skriver Magasinet Notat i en pressemeddelelse.

Forrige artikel Landbrugsreform vedtaget uden dansk støtte Landbrugsreform vedtaget uden dansk støtte Næste artikel Nye filmstøttekriterier ændrer ikke ved biograf-lovforslag Nye filmstøttekriterier ændrer ikke ved biograf-lovforslag