K: Sådan får danskerne både jobs og tryghed

DEBAT: Udenlandske kriminelle skal afsone straffen i deres hjemland og skal ikke have mulighed for at komme tilbage til Danmark. Og så skal byrder og administrativt bøvl fjernes for små virksomheder, hvis vi skal sikre både jobs og tryghed, mener Bendt Bendtsen (K).

Af Bendt Bendtsen (K) 
Medlem af Europa-Parlamentet

Danskerne er optaget af at holde fast i deres job, og de føler sig truet af stigende kriminalitet fra udenlandske kriminelle.

Jeg bliver ofte spurgt, om der overhovedet er en plads til Danmark i en verden med flere og flere udefrakommende trusler. Svaret er ja.

Fjern byrder og administrativt bøvl
Som lille nation har Danmark stor gavn af samhandel med vore europæiske venner.

Omkring en halv million danske job er afhængige af, at vi frit kan eksportere til de øvrige 27 lande i EU's indre marked. Det kan vi kun, fordi vi sammen nedbryder barrierer for handlen - væk med told, væk med bureaukrati, væk med forskelsbehandling. Men det indre marked fungerer også i kraft af, at vi laver fælles regler og programmer på områder, hvor det giver mening for jobskabelse og vækst.

Men vi skal arbejde hårdt for at passe på danske jobs. Der er nemlig mange trusler for virksomhederne. Dels vil socialister indføre fordyrende skatter, og dels har visse lande vist tendenser mod øget protektionisme.

Vi skal i stedet fortsætte med at fjerne byrder og administrativt bøvl for de små virksomheder, der står for størstedelen af jobskabelsen i Danmark. Vi skal hjælpe iværksættere i gang med at realisere deres gode ideer, når nu banken har sagt nej til at låne dem penge.

Gennem europæiske forskningsprogrammer kan iværksætterne hente risikovillig kapital til bl.a. den helt tidlige start-up fase. Der er afsat op mod 26 milliarder kroner til forskning og støtte til SMV'er i de næste syv år.

I næste valgperiode vil de billige danske boliglån igen blive truet på sin eksistens. En hård regulering vil få voldsomme økonomiske konsekvenser for boligejere, virksomheder og snart sagt enhver person med en bankkonto. Også her vil jeg arbejde hårdt for at passe på danskernes økonomiske tryghed.

Danske fængsler ses som hoteller
En anden konsekvens af globaliseringen er den stigende internationale kriminalitet.

Når velfærdsniveauer og straffe er forskellige, så vil det være attraktivt for østeuropæere at drage på rov i danske hjem. Østeuropæiske kriminelle anser danske fængsler som hoteller. De kriminelle skal afsone straffen i deres hjemland og skal ikke have mulighed for at komme tilbage til Danmark.

Vi er alt for blødsødne over for udenlandske kriminelle, og det skal vi gøre noget ved.

Kort sagt vil Det Konservative Folkeparti arbejde hårdt på at passe på danskernes tryghed og danskernes job.

Forrige artikel SF: Arbejdsgiverne har ansvaret for social dumping SF: Arbejdsgiverne har ansvaret for social dumping Næste artikel Stop EU's våbenhandel med Rusland og Ukraine Stop EU's våbenhandel med Rusland og Ukraine