Jakob Ellemann afløser Søren Pind som formand for Ukraine-komité

Den tidligere Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen skal fremover stå i spidsen for Den danske Ukraine komité.

Tidligere forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen var i sin tid i ministerbilen stærkt optaget af Ukraine, og nu skal han bruge sine kræfter i ny post.

Han skal stå i spidsen for Den danske Ukraine komité, der blandt andet har til formål at samle våben ind til Ukraines kamp mod Rusland.

Det skriver flere medier.

{{toplink}}

Han afløser dermed den tidligere Venstre-minister Søren Pind, der selv har headhuntet Ellemann.

”Han spurgte, om det kunne være noget, jeg kunne være interesseret i. Og det var det i høj grad. Jeg synes, det er en vigtig sag,” siger Jakob Ellemann-Jensen til Ritzau ifølge Politiken.

Jakob Ellemann-Jensen førte Venstre ind i SVM-regeringen efter valget i 2022. Det var på trods af, at han havde ført valgkamp på at vælte Mette Frederiksen og danne en ren borgerlig regering. I sin tid i SVM-regeringen nåede han både at være forsvarsminister og økonomiminister.

Jakob Ellemann-Jensen forlod dansk politik i 2023.  

{{toplink}}

Forrige artikel EU-Kommissionen udnævner ny direktør for bæredygtigt fiskeri EU-Kommissionen udnævner ny direktør for bæredygtigt fiskeri Næste artikel Efter kritik af EU-valgresultat: Socialdemokrat i Aarhus stopper som politisk ordfører Efter kritik af EU-valgresultat: Socialdemokrat i Aarhus stopper som politisk ordfører