Intet navneskifte til Europabevægelsen

DEBAT: Oplysning om arbejdet for demokrati og menneskerettigheder i lande uden for EU og arbejdet i Rådet For Menneskerettigheder står højt på Europabevægelsens dagsorden. Så der bliver ikke noget navneskifte, skriver Anne E. Jensen i et svar til Søren Søndergaard.

Af Anne E. Jensen (V)
Medlem af Europa-Parlamentet og formand for Europabevægelsen

Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU har sendt mig en venlig lykønskning i anledning af mit valg til formand for Europabevægelsen, og tak for den.

Hovedsigtet er at styrke det enkelte menneskes frihedsrettigheder
Men han mener, at Europabevægelsen skal skifte navn til EU-bevægelsen, og anklager os for at være for usynlige i arbejdet med at oplyse om Europarådets arbejde. Det må jeg på det kraftigste afvise.

Det kan godt være, at jeg personligt ikke har den samme store erfaring med Europarådets arbejde, som Søren Søndergaard har det fra sin tid i Folketinget. Men for mig er hovedsigtet med et stærkt europæisk samarbejde at styrke det enkelte menneskes frihedsrettigheder, og jeg har i mange år arbejdet aktivt for udvikling af demokrati og menneskerettigheder i lande uden for EU.

Der bliver ikke noget navneskifte
Det er et tema, der står højt på min dagsorden, som det også gør for Europabevægelsen.

Oplysningsarrangementer om arbejdet for demokrati og menneskerettigheder på Balkan, Tyrkiet og Ukraine og arbejdet i Rådet For Menneskerettigheder vil fortsat være en stærk del af Europabevægelsens arbejde. Så der bliver ikke noget navneskifte.

Forrige artikel Ambitiøs klimaplan efterlyses Ambitiøs klimaplan efterlyses Næste artikel EU's fødevarekontrol halter stadig EU's fødevarekontrol halter stadig