Europaudvalget på studietur til Sydøsteuropa

UDVALGSREJSE: Europaudvalget rejser til Sydøsteuropa for at samle viden om de udfordringer, som landene i regionen har gennemlevet og står over for i forbindelse med deres ønske om EU-medlemskab.

Folketingets Europaudvalg rejser 22.-27. september til blandt andet Kroatiens hovedstad Zagreb, hvor de skal samle viden om det nye EU-medlemsland.

På rejsen besøger Europaudvalget også de omkringliggende regioner for at se nærmere på de økonomiske og politiske forhold i og imellem landene i regionen samt EU's betydning for regionen, herunder den politiske stabilitet i Bosnien-Hercegovina og forholdet mellem Serbien og Kosovo.

I Kroatien skal udvalget blandt andet mødes med repræsentanter fra regeringen, sit søsterudvalg i Parlamentet og EU's repræsentant i Zagreb Mr. Branko Baričević. 

På vej til Sarajevo vil udvalget lægge en krans ved mindesmærket for to danske nødhjælpsarbejdere, der blev skudt ved byen Maglaj under krigen i eks-Jugoslavien i juni 1993, mens udvalget i Sarajevo blandt andet mødes med EU's særlige udsending Peter Sørensen.

I Beograd vil udvalget også mødes med sit søsterudvalg og herudover blandt andet Branko Ruzic, minister uden portefølje med ansvar for EU-integration.

I Pristina mødes udvalget blandt andet med præsident Atifete Jahjaga, repræsentanter fra Parlamentet og med Komiteen for Menneskerettigheder og Ligestilling.

Eva Kjer Hansen (V), Esben Lunde Larsen (V), Jens Joel (S), Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Nikolaj Villumsen (EL) tager med på rejsen.

Se programmet her.  

 

Forrige artikel Europa afventer tysk valggyser Europa afventer tysk valggyser Næste artikel Kommuner og regioner opruster i EU Kommuner og regioner opruster i EU