Europas ledere samles for at tale om både indre og ydre grænser

Både immigration, corona-rejseregler og forholdet til Rusland og Tyrkiet er på dagsordenen for det sidste EU-topmøde inden sommerferien. Hør om det, om Merkels snarlige farvel og om det næste formandsland, i sæsonens sidste europæiske podcast fra Altinget i Bruxelles.

Både afslutninger og begyndelser bliver markeret bag kulissen på det EU-topmøde torsdag og fredag, som er det sidste inden sommerferien.

Sloveniens kontroversielle regeringsleder, Janez Jansa, som nogle kalder ’Europas mini-Trump’, gør klar til at overtage det roterende unionsformandskab efter Portugal i næste uge.

Og Tysklands mangeårige leder, Angela Merkel, deltager i sit formodentlig sidste ordinære EU-topmøde som forbundskansler. Efter snart 16 år ved magten stiller Merkel nemlig ikke op igen til det tyske valg i september.

Kan populisten Jansa håndtere EU’s planer på den korte bane, og hvordan skal Den Europæiske Union klare sig på den lange bane uden problemknuseren over dem alle, ’Mutti Merkel’?

Begge dele bliver analyseret af EU-redaktør Rikke Albrechtsen og Europa-analytiker Thomas Lauritzen i sæsonens sidste udgave af den europæiske podcast fra Altinget.

De to fortæller dig selvfølgelig også om dagsordenen for selve det topmøde, som statsminister Mette Frederiksen (S) kommer til Bruxelles for at deltage i torsdag.

Immigration, grænsekontrol og koordination af corono-rejseregler og vacciner er blandt hovedemnerne på et EU-topmøde, hvor de europæiske ledere også skal gøre status over de anspændte forhold til naboerne Rusland og Tyrkiet. Lederne får besøg af FN's generalsekretær, Antonio Guterres. 

Forrige artikel De brændte broer og pres på Kina: Sådan gik det, da Joe Biden besøgte Nato og EU De brændte broer og pres på Kina: Sådan gik det, da Joe Biden besøgte Nato og EU Næste artikel Efter krigen i Afghanistan: Kan dansk sikkerhedspolitik fortsætte med at læne sig op ad USA? Efter krigen i Afghanistan: Kan dansk sikkerhedspolitik fortsætte med at læne sig op ad USA?