Er migration en møllesten om halsen på EU? 

I denne serie om Danmarks sikkerhedspolitiske trusler ser vi nærmere på, hvorfor migration i stigende grad volder EU og Danmark problemer – og hvordan migrantkriserne adskiller sig.

Siden den store migrationskrise i 2015 har emnet været højspændt politisk og årsag til splittelse i EU, hvor unionen delte sig i såkaldte slapper- og strammergrupper. 

Senest har vi set, hvordan EU stod i et diplomatisk dilemma, da migranter forsøgte at komme ind i Polen fra Belarus. Præsidenten for Belarus, Aleksandr Lukasjenko, havde fragtet flygtninge og migranter til EU’s ydre grænse, for at presse EU til at lempe de sanktioner, man har underlagt Belarus.  

Krisen er afværget for nu. Men har Lukasjenko fundet dét, der er EU’s akilleshæl? 

I anden episode af Danmarks Sikkerhedspolitiske Fremtid ser vi nærmere på migrationsproblematikken for en union, der klassisk beror sig på diplomatiske værdier.  

EU-redaktør for Altinget, Rikke Albrechtsen, og seniorforsker ved DIIS, Ninna Nyberg Sørensen, er gæster i studiet.  

 

 

Denne udsendelse er medfinansieret af EU igennem Europa Parlamentets støtteprogram for kommunikation. Europa Parlamentet har ingen indflydelse på udsendelsen og kan ikke stilles til ansvar for information eller meninger ytret i udsendelsen.

Forrige artikel Europas ledere truer Putin: Angreb på Ukraine vil få ”enorme konsekvenser” Europas ledere truer Putin: Angreb på Ukraine vil få ”enorme konsekvenser” Næste artikel Formandskamp i DF (2:4) – den nordjyske underdog, der vil ud af EU Formandskamp i DF (2:4) – den nordjyske underdog, der vil ud af EU