EPP peger på Roberta Metsola som Europa-Parlamentets formand

Den europæiske centrum-højre-gruppe EPP har udpeget MEP Roberta Metsola som formandskandidat til Europa-Parlamentet, når der er midtvejsvalg til januar.

De europæiske konservative i EU-Parlamentet (EPP) har onsdag aften 24. november valgt maltesiske MEP Roberta Metsola, som deres fortrukne kandidat til formandposten i Europa-Parlamentet.

Det skriver EPP-gruppen i en pressemeddelelse.

Roberta Metsola fik 64,4 procent af stemmerne fra sine partifæller, hvilket gør hende til den primære modkandidat til den nuværende formand i Europa-Parlamentet.

"Anden halvdel af valgperioden vil være kritisk for Europa. Jeg vil arbejde hårdt for at blive ved med at bygge broer her i Parlamentet, mens vi sammen arbejder for at skubbe vigtige lovgivningsakter frem og bringe beslutningstagningen tættere på folk i alle medlemsstater," siger Roberta Metsola til pressekonferencen.

Det er i dag socialdemokratiske (S&D) David Sassoli, der siden 2019 har siddet som formand for Europa-Parlamentet, men til midtvejsvalget til januar er det muligvis slut.

Det håber EPP-gruppen i hvert fald. I 2019 blev der indgået aftaler på tværs af de politiske grupper i Parlamentet, som skulle sikre, at en EPP-kandidat blev formand i den anden halvdel af embedsperioden, men det vides endnu ikke, om David Sassoli har tænkt sig at overholde den aftale.

"Siden EPP-gruppen respekterede aftalen i 2019 og stemte på David Sassoli uden at foreslå vores egen kandidat, opfordrer vi S&D til at overholde aftalen i samme ånd af loyalt samarbejde. Europa-Parlamentet kan være stærkt og levere for vores borgere forud for valget i 2024, hvis de pro-europæiske kræfter er forenet," siger EPP-gruppeformand Manfred Weber.

Roberta Metsola har været næstformand i Europa-Parlamentet siden november 2020 og er uddannet jurist fra College of Europe og Maltas Universitet.

Forrige artikel Messerschmidt: Jeg stiller ikke op som DF-formand, hvis Støjberg vil Næste artikel Messerschmidt vil være DF-formand Messerschmidt vil være DF-formand