DF: Erdogan udstiller europæisk kræmmersjæl

DEBAT: Flygtningeaftalen mellem EU og Tyrkiet og Angela Merkels håndtering af den tyrkiske præsident Erdogans krav om retsforfølgelse af en tysk komiker har blottet den europæiske kræmmersjæl, skriver Anders Vistisen (DF).

Af Anders Vistisen (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet 

I årevis var Angela Merkel og Tyskland et forbillede og et lokomotiv, som hele Europa havde respekt for.

Men det vil for eftertiden stå i skyggen af, hvad hun og de tyske socialdemokrater har udsat Europa for på ganske få måneder.

Ikke bare har den tyske regering ansvaret for, at karavanerne brød op fra Tyrkiet og satte kurs mod Nordeuropa; 1,8 millioner migranter er det blevet til officielt, og læg dertil hundredtusinder, som ingen ved, hvor befinder sig. De sociale og økonomiske følger for et kontinent stadig ramt af dværgvækst, og hvor flere lande stadig er i knæ efter euro-krisen, er uoverskuelige og skal betales af de kommende generationer.

Tyrkiske trusler 
Nu ser vi, hvad det kan koste små lande at lægge deres skæbne i hænderne på fjerne magter i Bruxelles, som sælger kollektivt ud af deres værdier. Nu kræver et selvsikkert Tyrkiet med en islamistisk bølle i spidsen første afdrag på den betaling, som et tryglende Europa tilbød ham for at blive aflastet for den folkevandring, som tyrkerne har sluppet løs, først mod arvefjenden Grækenland og dernæst hele Europa.

Pludselig begyndte folkevandringen ad Balkanruten at aftage; tyrkerne kunne altså skrue på hanen, hvis de ville? Men knap havde man åndet lettet op i Bruxelles, før den tyrkiske regering begyndte at true: Hvor bliver de 40 milliarder kroner af? Hvornår kommer der gang i forhandlingerne, som skal ende med Tyrkiets optagelse i EU? Og den mest umiddelbare trussel: Hvis ikke Tyrkiets 75 millioner muslimer får visum-fri indrejse i EU fra juni, så er der ingen aftale. Og så åbner Tyrkiet igen for folkevandringens sluser.

Retsforfølgelse af tysk komiker 
Men der er åbenbart endnu en pris, skrevet med småt, i Merkels aftale med Mefistofeles.

For kort tid siden krævede præsident Erdogan den tyske satiriker Jan Böhmermanns hoved på et fad, fordi han 31. marts på tysk statsfjernsyn ZDF oplæste et digt, hvor han i den mere seriøse del anklagede Erdogan for at være en despot, som forfulgte kurdere og kristne.

Andre dele var i den absolut sjofle afdeling og vedrører præsident Erdogans seksuelle præferencer og kropsafsondringer. Den forfængelige Erdogan kunne selvfølgelig have undgået, at hans undersåtter i Tyrkiet fik nys om den respektløse måde, som de vantro fremstillede deres fører på, men desværre er Erdogan også kolerisk og magtsyg og har før lavet scener og truet Tyskland, når han er blevet karikeret og gjort til grin i tyske medier; hans ambassadør har også indgivet klager, når tyske læreanstalter kaldte det tyrkiske folkemord på de kristne armenere for et folkemord.

Men det er svært at forlange europæisk solidaritet med et Tyskland, hvor regeringschefen erklærer sig parat til at ofre en tysk borger for at tilfredsstille en halvparanoid trekvartdiktator i et genopstået sultanat uden for Europa.

Europæisk kræmmersjæl
Nu kan præsident Erdogan prale endnu mere over for tyrkerne. Han har sluppet den første million-fortrop af det muslimske folketog igennem til det vantro kontinent; han har derefter afpresset europæerne penge; han har endda tvunget dem til forhandlingsbordet, så Tyrkiet kan blive et land i EU; som en forsmag har han fået løfte, om at hans egen befolkning uhindret kan trænge ind i Europa fra denne sommer.

Alt i alt kan sultan Erdogan med stor vægt hævde, at hvis der findes en europæisk sjæl, så er det en kræmmersjæl.

Forrige artikel S: Vi skal også kæmpe for arbejdstager-rettigheder i EU S: Vi skal også kæmpe for arbejdstager-rettigheder i EU Næste artikel Elberth: Mediefisken Messerschmidt Elberth: Mediefisken Messerschmidt