Dansk kandidat til posten som Londons næste borgmester anklages for sexchikane

Danske Daniel Korski, som er kandidat til at blive borgmester i London, er blevet anklaget for sexchikane af forfatter og tv-producent Daisy Goodwin. Selv afviser han anklagen. Korski har været rådgiver for den tidligere britiske premierminister David Cameron.

Danske Daniel Korski, der har meldt sig i kapløbet om at blive borgmester i London og er tidligere rådgiver for den forhenværende britiske premierminister David Cameron, beskyldes nu for at have befamlet en kvinde.

Det skriver The Evening Standard.

Kvinden bag anklagen er forfatter og tv-producent Daisy Goodwin. Hun mener, at Daniel Korski har taget på hendes bryst, da han arbejdede som særlig rådgiver i den britiske premierministers embedsbolig, Downing Street 10.

Hændelsen skulle efter sigende have fundet sted for cirka ti år siden, hvor de to mødtes i Downing Street for at drøfte et potentielt tv-show om regeringens støtte af små og mellemstore virksomheders eksport, beskriver Goodwin i et indlæg i The Times.

Daniel Korski ”afviser på det kraftigste” at være skyldig i hændelsen.

Flere kvinder har "interessante historier"
Daisy Goodwin fortalte første gang om sin oplevelse i 2017, men satte dengang ikke navn på den påståede gerningsmand.

I et interview med The Times nævner Goodwin, at hændelsen bragte ”overraskelse og en vis ydmygelse” frem i hende.

Goodwin siger ifølge The Times, at andre kvinder har kontaktet hende, efter hun i samme avis skrev om sine oplevelse med Korski. Hun skriver, at hun er "blevet kontaktet af andre kvinder med nogle meget interessante historier", og at hun derfor føler sig "helt berettiget til at have skrevet indlægget".

BBC skriver onsdag, at Daisy Goodwin nu formelt har indgivet en klage til premierministerens forvaltning.

Camerons højre hånd

Daniel Korski er danskfødt forretningsmand og politisk rådgiver. Han arbejdede for David Cameron fra 2013 til 2016. Korski har desuden været rådgiver for det konservative parlamentsmedlem Andrew Mitchell.

Korski har tidligere været i mediemøllen, da han i 2015 blev kritiseret for at lægge pres på forvaltningen Greater London Authority angående nogle restriktioner, som var blevet foreslået over for firmaet Uber. Korski og Cameron var lodret imod de foreslåede regler. Korski arrangerede møder med Uber-chefer gentagne gange i den anledning.

Korski forsøger nu at blive de konservatives kandidat ved det kommende borgmestervalg i London i 2024.

Derudover står han bag virksomheden Public, der har til formål at støtte teknologivirksomheder med at sikre kontrakter og i arbejdet med britiske myndigheder.

Forrige artikel EU's revisorer: Dårlige resultater i 2020 skaber problemer med 2030-målene EU's revisorer: Dårlige resultater i 2020 skaber problemer med 2030-målene Næste artikel Topmøde i Bruxelles: 5 hovedbrud for Mette Frederiksen og co. Topmøde i Bruxelles: 5 hovedbrud for Mette Frederiksen og co.