Bekæmp idioti, ikke lakridspiben

REPLIK: Jens Rohde fastholder, at det er de venstreorienterede, der har opfundet forslaget om forbud mod slik og legetøj, der imiterer tobaksprodukter. De findes også i hans egen gruppe, skriver han.

Af Jens Rohde
Medlem af Europa-Parlamentet (V)

Margrete Auken skriver på Altinget.dk, at jeg roder rundt i lakridspiberne ved at sige, at det er de venstreorienterede, der har opfundet forslaget om forbudet mod slik og legetøj, der imiterer tobaksprodukter. Hun henviser i den forbindelse til, at det er folk fra min egen gruppe, der har fremsat forslaget i Parlamentets miljøudvalg.

Jeg har ikke talt om de politiske grupper i Parlamentet. Jeg har talt om de venstreorienterede, som jeg er fuldt ud klar over findes i alle grupper, så det står jeg ved.

Jeg ved om nogen, at der også i ALDE-gruppen er folk med stærkt venstreorienterede holdninger. Faktisk plejer jeg at fortælle de besøgende i Parlamentet om de store politiske forskelle, der er i ALDE-gruppen. Og ikke mindst de, der sidder i miljøudvalget, har ofte en tendens til give efter for trangen til at regulere og være hellige på vegne af alle os andre.

Det er jo derfor, at jeg som liberal tager kampen op, både i min egen gruppe og i forhold til resten af Parlamentet. Det anser jeg for at være min pligt. Således er jeg nu gået i gang med at samle underskrifter nok til at lave et modforslag, der kan sikre, at det tåbelige lakridspibeforslag ikke bliver til noget. Jeg synes, Margrete Auken skulle bakke op om mit initiativ, ikke for at redde lakridspiben, men for at bekæmpe idioti.

Forrige artikel Lakridspibesagens langsigtede skadevirkninger Lakridspibesagens langsigtede skadevirkninger Næste artikel EU lukker biografen EU lukker biografen