Ambassade afbrød signalet fra høring i Folketinget

TV: Britiske embedsmænd fik Folketinget til at slukke for lyden, da den britiske udenrigsminister var gæst til en høring i folketinget.

Der blev uventet udenrigspolitisk drama, da den britiske udenrigsminister Philip Hammond gæstede Folketinget. Udenrigsministeren var egentlig tilstede for at drøfte spørgsmålet om demokratisk legitimitet og nationale parlamenters rolle i EU. Men med Skotlands uafhængighedsafstemning lige om hjørnet, greb en journalist chancen til at spørge til betydningen for Storbritanniens fremtidige rolle i EU, såfremt det blev et ja. Det var ifølge radio24syv, det spørgsmål fra Reuters journalist Erik Matzen, der fik den britiske udenrigsministerens embedsfolk til at at reagere.  

Se journalist Erik Matzens (Reuters) spørgsmål her:

Efterfølgende blev video af mødet gjort tilgængeligt, da det ifølge formanden for Europaudvalget Eva Kjer Hansen (V) var en fejl, at efterkomme embedsmændenes ønske og slukke for signalet. I svaret kom Philip Hammond ind på, at det ifølge hans vurdering var usandsynligt, at Skotland faktisk ville stemme for uafhængighed. Udenrigsministeren fastholdt dog også, at hvis det skulle ske, ville det ikke ændre på, at briterne skulle til den planlagte afstemning om deres forsatte medlemskab af EU I 2015.

Se hele det kontroversielle svar på spørgsmålet her: 

 

Forrige artikel Ny landbrugskommissær knockouter modstanderne Ny landbrugskommissær knockouter modstanderne Næste artikel Messerschmidt: En helt anden verden at komme tilbage Messerschmidt: En helt anden verden at komme tilbage