Altinget vinder ny-indstiftet særpris fra Danske Medier

HÆDER: 17 år gamle Altinget har som det første medium vundet en særpris fra Danske Medier. - En soleklar, loveable kandidat med ekstremt målorienterethed og integritet, motiveres det.

Fredag modtog Altinget i festsalen på Københavns Rådhus en nystiftet særpris fra de private mediers organisation Danske Medier.

Anders Bording-priserne er Danske Mediers priser for de bedste præstationer inden for specialmedierne. Priserne er uddelt siden 1964.

Bording-juryen har fra i år mulighed for at uddele en statuette for en bemærkelsesværdig indsats for specialmedier. Denne pris tilfaldt Altinget ”for at have skabt et medie, der kreativt rendyrker og videreudvikler specialmediets dna og samtidigt at have udviklet en bæredygtig forretningsmodel, og som har dokumenteret sin bæredygtighed". Hele motivationstalen gengives i den grå boks til højre.

Juryen består af Kristian Lund (formand), Bo Mikael, Claus Skovhus og Mette Schmidt.

Priser til Uniavisen og journalister på Fagbladet 3F
Uniavisen, der udgives af Københavns Universitet, vandt Anders Bordings mediepris for ”et flot layoutet nichemedie såvel digitalt som trykt med fortællelyst og mod til at skabe sammenhængskraft for alle universitetets interessenter. Med stigende læsertal har Uniavisen gjort sig nødvendig i målgruppen gennem en veloplagt, vedholdende, varieret fortælleform, både i ord og billeder”.

Journalistprisen gik til Asger Havsteen Eriksen, Morten Halskov og Asger Westh fra Fagbladet 3F ”for datajournalistik af højeste karat gennemført med grundighed, interaktivitet og visuelle virkemidler om et emne, der har stor relevans for bladets målgruppe”. Artiklerne handlede om dødsulykker på arbejdspladserne.

Tak til grafiker-legenden Bent Rohde
I forbindelse med overrækkelsen blev grafikeren Bent Rohde, Faaborg, der i begyndelsen af juli fylder 89 år, hyldet. Han har kalligraferet Bordings-prisens diplomer i mere end 40 år og var med i Bording-juryen i en række år. Han har nu meddelt, at det i år er sidste gang, han tegner diplomerne. Han mødte frem sammen med sine kone Lise i fineste, ranke form og modtog forsamlingens langstrakte klapsalver.

Bent Rohde fik svendebrev som håndsætter fra Rosendahls Bogtrykkeri i Esbjerg i 1949, men det meste af hans faglige virke har været helliget undervisning på områderne skriftdesign og kalligrafi, som han har udgivet flere bøger om. Derudover har han været med til at sætte sit præg på bogtypografi, avisdesign – bl.a. Berlingskes bladhoved fra 1974. Desuden frimærker og bomærker, bl.a. til auktionshuset Bruun Rasmussen. Han er også manden bag kronprinsens monogram.

Selv har Bent Rohde også modtaget æresbevisninger – siden 2005 Statens Kunstfonds livsvarige kunstnerydelse og på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er et atelier blevet opkaldt efter ham.

Forrige artikel EU rykker på fælles forsvar – og danskerne vil med EU rykker på fælles forsvar – og danskerne vil med Næste artikel Det sker i EU: Farvel til Kohl, goddag til Estland Det sker i EU: Farvel til Kohl, goddag til Estland