Dansk Energi nomineret til lobby-pris i EU

LOBBYISME: Dansk Energi er nomineret til lobbyist-pris i EU for indsatsen for den danske model i energieffektivitetsdirektivet, som det danske formandskab fik vedtaget i juni.

Lobbyisternes oscar-uddeling er lige om hjørnet, og her er Dansk Energi i år mulig prismodtager. Organisationen er nomineret til prisen for bedste kampagne ved European Public Affairs Awards, der uddeles 14. november.

"Gennem omfattende lobbyisme og videnbaseret kampagner har Danske Energi været med til at sikre et mere ambitiøst energisparedirektiv, end de fleste ventede var muligt, da forslaget først blev præsenteret."

Sådan lyder begrundelsen for, hvorfor Dansk Energi er nomineret for det lobby-arbejde, som organisationen over de sidste to år har gjort for at få den danske model for energibesparelser ind i energieffektivitetsdirektivet, der blev vedtaget i juni i år under det danske formandskab.

Viden giver indflydelse 
Men hvad er det så for en indsats, der fortjener en pris? 

”Vi er kommet med danske erfaringer – vi har fortalt, hvordan det danske energisparesystem virker, og vi har oversat vores erfaringer fra dansk til europæisk kontekst,” siger Ulrich Bang, EU-chef i Dansk Energi.

Ulrich Bang, der til dagligt holder til i Bruxelles, har været med i arbejdet fra starten. Han forklarer, at Dansk Energi særligt har påvirket processen ved hjælp af en analyse af, hvilken effekt energieffektivitet har på industriens konkurrenceevne. Interesseorganisationen har præsentere analyse for Kommissionen, for parlamentarikerne så vel som en lang række af medlemsstaterne over de sidste to år.

Timet og tilrettelagt
Trods nomineringen til den anerkendte pris beskriver Dansk Energi sin indsat som 'en lille, bitte brik' i et spil med mange interessenter. 

”Vi havde en Kommission, som kom med et godt forslag og et timet forslag på den måde, at der hvor den politiske proces skulle nå et kompromis blev under det danske formandskab, som også lagde meget prestige i direktivet. Det var timet rigtigt,” understreger Ulrich Bang. 

Han vurderer, at Dansk Energi samlet set har brugt en fuldstidstilling i to år på at lobby for Energieffektiviseringsdirektivet dog fordelt på en lang række forskellige eksperter.

”Vi er super glade for det direktiv, der er kommet og de resultater, der er skabt. Prisen vil da være rar at få, men det er jo mest af alt et klap på skulderen,” siger Ulrich Bang.

Foruden nomineringen i katagorien 'Bedste kampagne' er Dansk Energi nomineret i 'In-House Team' katagorien, der gives til dygtige organisationer fremfor de mange PR-bureauer. 

Forrige artikel EU-regler mod antibiotikaresistens rykker tættere på Næste artikel Danskerne støtter EU-veto Danskerne støtter EU-veto