Mød det nye debatpanel på Altinget | Velfærdsteknologi

PRÆSENTATION: Hvad er Danmarks eksportmuligheder på det velfærdsteknologiske område? Det sætter Altinget | Velfærdsteknologi fokus på i denne måned. Mød det nye debatpanel her.

Velfærdsteknologi er et område i hastig vækst. Både herhjemme og i udlandet. 

I Kina, hvor antallet af ældre er stærkt stigende, investerer man f. eks lige nu flere hundrede milliarder kroner i plejehjemssektoren. Kina er derfor et potentielt kæmpe marked for danske virksomheder, der arbejder med velfærdsteknologiske løsninger.

Men hvordan udnytter vi bedst muligt de danske eksportmuligheder på velfærdsteknologiområdet? Hvilke erfaringer har de danske virksomheder gjort sig? Hvor er der muligheder, og hvor er der barrierer? Det sætter Altinget | Velfærdsteknologi fokus på i denne måned. 

Det nye debatpanel består af ni personer, som har særlig viden om, erfaring med eller engagement inden for dansk eksport af velfærdsteknologiske løsninger. Læs mere om panelet her:

<img align="left" src="@navn=Mette Rose Skaksen@" />Mette Rose Skaksen, Branchedirektør i Dansk Industri
Mette Rose Skaksen har en ph.d.-grad i nationaløkonomi og har været ansat i Dansk Industri siden 2002. Hun er endvidere ansvarlig for DI's afdelinger for offentligt-privat samarbejde og sundhedspolitik. Mette Rose Skaksen har således gennem de seneste år beskæftiget sig indgående med udvikling af den offentlige sektor, herunder hvordan nye samarbejdsformer og ny teknologi kan gøre den offentlige sektor mere effektiv og samtidig kan levere tidssvarende velfærdsydelser til danskerne. Derudover er hun medlem af Rådet for offentligt-privat samarbejde.

<img align="left" src="@navn=Ulrik Møll@" />Ulrik Møll, Adm. direktør og grundlægger, Welfare Denmark
Ulrik Møll har en kandidatgrad i International Marketing ved Niels Brock Business School samt en HD (A) fra CBS. Ulrik Møll har arbejdet i industrien i mange år i globalt markedsledende koncerner inden for deres respektive brancher - bl. a. bestykning af fabrikker, IT og produktionsoptimering. Har rejst i det meste af verden gennem mange år. Han har ti års erfaring som selvstændig - primært inden for innovation. 

<img align="left" src="@navn=Troels Bierman Mortensen@" />Troels Bierman Mortensen, Direktør i Welfare Tech
Troels B. Mortensen er cand.scient.pol fra Aarhus Universitet. Han har mere end ti års erfaring fra ledende stillinger i højteknologiske virksomheder inden for velfærdsteknologi. Senest som administrerende direktær for Daintel. Han har desuden tidligere arbejdet for FN's udviklingsorganisation UNDP på Madagaskar og i New York, Finansministeriet og konsulentfirmaet McKinsey & Co.

<img align="left" src="@navn=Jacob Boye Hansen@" />Jacob Boye Hansen, Adm. direktør og grundlægger, CareCom A/S
Jacob Boye Hansen har en kandidatgrad i Business Administration and Economics fra CBS. Han har været involveret i udviklingen af designet af HealthTerm Terminology Platformen og er desuden formand for interessenetværket CHI Leverandørforum, der omfatter de ledende danske sygehus-it-leverandører.  

<img align="left" src="@navn=Peter Friese@" />Peter Friese, Prorektor VIA University College 
Peter Friese er Cand.psych. med en fortid i praksis omkring børn og familiebehandling. Peter Friese har som direktør i uddannelsessektoren igennem 25 år haft stort fokus på internationalisering, bl.a. i lande som Rusland, Sydafrika og Kina. Han var en af initiativtagerne til D'Care projektet, der skal uddanne kinesisk plejepersonale efter danske standarder. Han deltager i en række bestyrelser og advisory boards inden for uddannelse, innovation og internationalisering. Forfatter til en række fagbøger på området. 

<img align="left" src="@navn=Helene Hoffmann@" />Helene Hoffmann, Adm. direktør og grundlægger, Type2Dialog
Helene Hoffmann har en HD i afsætningsøkonomi ved CBS. Hun har igennem ti år udviklet og implementeret konceptløsninger inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø. Helene har specialiseret sig i hverdagsrehabilitering, innovations- og strategiprocesser, strategisk projektledelse samt konceptudvikling. Hun har været med Eksportrådets delegation i Vestkina og underskrev i den forbindelse en aftale om at levere konsulentydelser og koncepter til træning af kinesisk plejehjemspersonale.

<img align="left" src="@navn=Jørgen Delman@" />Jørgen Delman, Professor, KU 
Jørgen Delman er P.hD i Kinastudier og er tilknyttet institut for tværkulturelle og regionale studier. Han er medstifter af tænketanken ThinkChina.dk, der sætter fokus på, hvilke fordele Danmark kan drage af Kinas fortsatte udvikling og stigende globale indflydelse.

 

<img align="left" src="@navn=Benny Engelbrecht@" />Benny Engelbrecht (S), Erhvervsordfører
Benny Engelbrecht blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokraterne første gang i 2007. Han har tidligere været Marketing Manager i Danimex Communication A/S og salgs- og marketingassistent i Musikengros.

<img align="left" src="@navn=Kim Andersen@" />Kim Andersen (V), Erhvervs- og vækstordfører
Kim Andersen er uddannet Stud.rer.soc. ved Odense Universitet. Han blev valgt ind i Folketinget for Venstre første gang i 1995 og har blandt andet været formand for Erhvervsudvalget i 2007.

 

Forrige artikel Her er vejen til dansk eksporteventyr Her er vejen til dansk eksporteventyr Næste artikel R: Samme regler for databeskyttelse skal gælde i hele EU R: Samme regler for databeskyttelse skal gælde i hele EU