Ny minister vil skabe et stærkt ministerium – uden at træde nogen over tæerne 

Leverandørerne af kritisk infrastruktur som el, vand, varme og telefoni skal fortsat selv beskytte sig mod cybertrusler. Men det nye beredskabsministerium skal have et stærkt mandat til at koordinere på tværs af sektorerne, fastslår beredskabsminister Torsten Schack Pedersen.

Risikoen for at fremmede magter eller kriminelle laver cyberangreb, cyberkriminalitet eller cyberspionage mod Danmark, danske virksomheder eller danske borgere er ganske stor.

{{factbox:104383:R}}Det er konklusionen i den årlige vurdering af cybertruslen, som Center for cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) offentliggjorde fredag. 

Risikoen for destruktive cyberangreb er steget siden sidste års vurdering. Noget andet, der også har ændret sig, er, at Danmark har fået et nyt ministerium for samfundssikkerhed og beredskab. Center for cybersikkerhed er ved at blive flyttet fra Forsvarets Efterretningstjeneste og Forsvarsministeriets ressortområde ind under det nye ministerium sammen med cyberopgaver fra en række andre ministerier.

Login