Uklædelig regerings-strategi

Koncentrat af lederen "Bompenge - skattesystemet blokerer konkurrencen" i Berlingske 9. juli 2003 om danske pensionsordninger i et frit europæisk marked.

Når der er skat med i billedet, har det altid været så som så med integrationen i EU. Der skulle således gå 32 år, før en dansker snart kan køre over grænsen og købe en kasse whisky - og det må han vel at mærke stadig kun, hvis han kan overbevise en tolder om, at det er til eget forbrug.

På samme måde går det meget trægt med at skabe et reelt indre marked for de finansielle ydelser, vi alle sammen køber. Den aktuelle sag mod Danmark på pensionsområdet illustrerer problemet. (...)

Pensionsopsparinger er således begunstiget af skattelovgivningen på den måde, at man kan trække indbetalinger fra i dag, men til gengæld skal betale skat, når man får pengene udbetalt. Men kun hvis pensionsopsparingen er placeret i et dansk selskab.

Det er der ingen rimelighed i. Danskere skal uden straf kunne bruge en tysk eller fransk pensionskasse, hvis de har lyst. De praktiske problemer, det måtte give, må kunne løses.

(...) Derfor er det uklædeligt, at den danske stat insisterer på at blive trukket gennem en retssag, før den vil opgive det gamle system. I stedet bør man straks tage fat på at fjerne de skatteregler, der forhindrer konkurrence. Det er faktisk uforståeligt, at Danmark hører blandt fodslæberne på det område. For netop i et lille land er faren for en skadelig mangel på konkurrence mest overhængende.

Forrige artikel Dum og særdeles udansk fatwa Næste artikel Menneskerettigheder global udfordring