Dum og særdeles udansk fatwa

Koncentrat af lederen "Oplysning til borgerne om samfundet" i Berlingske 8. juli 2003 om Hamid El Moustis (S) fatwa.

Den københavnske politiker Hamid El Moustis »fatwa« - hvilket betyder religiøs dom eller formaning - mod muslimer, der ikke gider stemme, er i sandhed en noget speciel form for oplysning til borgerne om samfundet. Thi opfordringen til at stemme - og især til ikke at stemme på Dansk Folkeparti - er ledsaget af en trussel om reserveret billet til det varmeste sted i helvede.

Men inden man trimler om af grin eller gribes af hellig forargelse eller slet og ret dyb forundring over denne sammenblanding af religion og politik, bør man lige læse den pressemeddelelse, som den muslimske borgerrepræsentant for Socialdemokratiet har udsendt.

Kort fortalt opfordrer Mousti og hans anonyme medforfattere indvandrere til at deltage i det politiske liv, møde op til generalforsamlinger og sørge for deres børns uddannelse. Oveni bør man sørge for at lære dansk, se dansk fjernsyn og læse danske aviser. Altså nogle gode råd, som desværre er tilsat religiøse fordømmelser. (...)

Blandt vælgere, der i forvejen er bekymrede for den voksende muslimske befolkningsgruppe, vil sagen give yderligere frygt for, at middelalderlig tankegang skal sænke sig mørkt over Danmark. Den hensigt har Mousti næppe. Men sagen viser, at Mousti trods sine lange erfaring i politik ikke har forstået ret meget. Det er ganske enkelt dumt og særdeles udansk at udslynge religiøse trusler for at fremme integration til et dansk samfund, hvor det er argumenter, og netop ikke trusler, der tæller.(...)

Forrige artikel Fatwa - en fatal bjørnetjeneste Næste artikel Uklædelig regerings-strategi