Tid til nyt bredt medieforlig

Koncentrat af lederen "Minister uden situationsfornemmelse" i Berlingske Tidende 15/4 2005.

Brian Mikkelsens forkludring af TV 2-salget er bekymrende

Sælsomt har det været at følge med i dansk mediepolitik, efter at regeringen for en uge siden overraskende aflyste privatiseringen af TV 2. Vi har hørt kulturminister Brian Mikkelsen (K) fortælle, at det var helt nyt og uventet for ham med alle disse retssager, uanset at pressen har kunnet dokumentere, at ministeren for længe siden er blevet advaret om de juridiske risici.

Ministeren har også oplyst, at alle interesserede købere har krævet kompensation for procesrisikoen. En oplysning vi meget forsigtigt vil betegne som upræcis, eftersom han siden er blevet direkte modsagt af sin finansielle rådgiver, Danske Markets.

Senest har ministeren udtalt sig om størrelsen på MTG-koncernens bud, uanset at ministeriet selv har pålagt alle byderne strengeste tavshedspligt.

Brian Mikkelsen har endda kaldt aflysningen for »en sejr«. Det er vist en af den slags sejre, man ikke kan tåle for mange af.

Det er ikke mærkeligt, at Brian Mikkelsen har følt sig nødsaget til at fortælle, at han har taget statsministeren med på råd. Og at statsministeren har måttet udtrykke sin fulde tillid til Brian Mikkelsen.

Det er da også interessant at høre om, hvordan regeringen samarbejder internt. Men det forklarer dog ikke, hvorfor kulturministeren ikke klarede sagen af med kredsen af partier bag medieforliget. Det burde ellers have været en overkommelig opgave, eftersom forliget jo kun er indgået af de to regeringspartier og Dansk Folkeparti.(...)

Midterpartierne ville vældig gerne have været med, og selv Socialdemokraterne var ikke totalt afvisende. Alligevel lykkedes det at jage alle andre end Dansk Folkeparti væk.(...)

Hvis ministeren vil gøre noget godt for sit eftermæle, så begynder han forfra med mediepolitikken, med det klare formål at give os mere privatproduceret TV. Det kunne være en udmærket lejlighed til at få prøvet af, hvor dybt den almindelige forligsvilje hos Socialdemokraternes nye formand stikker.

(...)

Forrige artikel Kongehuset skal til debat Næste artikel Vi skal have flere globale ledere