Stortinget er copy/paste af EU

Tidligere boligminister, MF Lotte Bundsgaard (S) har besøgt det norske Stortingets hjemmeside og konstaterer, at norsk politik blot er "copy/paste" af EU-lovgivning. Er det virkelig dét, I vil, spørger hun retorisk Dansk Folkeparti.

I dag for 31 år siden tog Danmark er stort skridt. Med et overvældende flertal stemte danskerne ja til EF den 2. oktober 1972.

Verden har forandret sig meget i de tredive år, vi har været med i først EF siden EU. Og der var næppe nogen, der tilbage i 1972 kunne forestille sig, at det europæiske samarbejde ville blive en så stor succes, som det er blevet.

Efter tredive års europæisk medlemskab står vi nu overfor en ny udfordring. 1. maj næste år udvides EU med 10 nye medlemslande. Når det ikke længere blot er 15, men 25 meget forskellige lande, der skal enes, så kræver det nye samarbejdsregler. Dem får vi i den ny traktat, som kaldes EU-forfatningen. En slags grundlov for det nye europæiske samarbejde.

Jeg er ikke i tvivl om, at det endnu tættere samarbejde i Europa er til gavn for Danmark og jeg er ikke i tvivl om, at vi hører med i Europa, og at vi fortsat skal spille en aktiv rolle. Det internationale samarbejde er nødvendigt for at tøjle globaliseringens massive kræfter. National lovgivning og regulering har ikke den samme magt som tidligere, f.eks. i forhold til multinationale selskaber og valutaspekulanter.

Dermed er globaliseringen med til at sætte fokus på forskelle og ligheder i livsmuligheder, og det betyder, at vi ikke kan forholde os til udviklingen alene ud fra et nationalt perspektiv, men også altid må medtage et internationalt perspektiv i vores overvejelser.

Ryggen fra DF
Desværre er det ikke alle, der har indset nødvendigheden af stærkt internationalt samarbejde. Således har Dansk Folkeparti vendt samarbejdet ryggen og opfordrer til et nej til forfatningen. Onsdag fortalte DFs Peter Skaarup i TV 2's Morgen-TV, at Danmark i stedet skulle have en såkaldt "norsk model".

En norsk model vil betyde, at Danmark i realiteten melder sig ud af den politiske beslutningsproces i EU og ikke er repræsenteret i EUs institutioner. Men at Danmark ligesom Norge kobles på et udpræget handelsmæssigt samarbejde med resten af Europa baseret på det Indre Marked, hvor Danmark uden nogen form for politisk indflydelse må kopiere EUs vedtagne lovgivning.

Hvis det står til DF skal vi altså vinke farvel til indflydelsen og som nordmændene blot overtage EU's lovgivning. Et kort besøg på det norske Stortings hjemmeside - www.stortinget.no - viser, at den norske indflydelse er reduceret til copy/paste af alt, hvad der kommer fra Bruxelles.

Historien vidner om, at Dansk Folkeparti nægter at indse, at verden er større end Danmark, og at globaliseringen ikke kan stoppes af Dannevirke.

Globaliseringen giver os fantastiske muligheder for samhandel, kulturel udveksling og vækst, men det kræver samarbejde og sammenhold og det stiller nye krav til os som mennesker og som samfund.

Globaliseringen stiller krav om mere, ikke mindre politik - og politisk samarbejde på tværs af landegrænser. Hvornår går det mon op for Dansk Folkeparti?

Forrige artikel Irakkrigen - et bebudet kaos Næste artikel Livsforsikring til A. P. Møller