Stop oversalget

Koncentrat af lederen "Stop oversalget" i Erhvervsbladet 15/3 2005.

Kommunerne må blive bedre til at samarbejde med virksomhederne om job til indvandrere. Virksomhederne får dagligt at vide, at de må tage et større medansvar for, at vi får flygtninge og indvandrere ud på arbejdsmarkedet. Og det vil de også gerne. Faktisk er viljen ganske stor. Men skal det lykkes, skal nogen skubbe bagpå. Den rolle har kommunerne påtaget sig. Vi hører ind imellem sol-stråle-historier om kommuner, der gør det godt. Men der er desværre alt for langt imellem. Det viser den nye rapport om kommunernes håndtering af integrations-loven, som vi omtalte i ErhvervsBladet i går. For det første oversælger kommunerne ofte de indvandrere og flygtninge, de ønsker anbragt. De har ikke de kvalifikationer og den motivation, som kommunerne mener de besidder.

Men desuden savnes opfølgning. Når der er problemer, er de kommunale hjælpere svære at få fat på. (...)

Det er vigtigt, at integrationsminister Rikke Hvilshøj får fulgt på rapportens konklusioner. Virksomhederne er trætte af at have uforberedte jobkonsulenter rendende, som ikke kender den vare de sælger.(...)

Det er en forudsætning for regeringens meget rundhåndede økonomiske politik, at der skabes 60-80.000 nye arbejdspladser til bl.a. indvandrere i de kommende år. (...)

De [kommunerne] skal blive bedre til at kommunikere med virksomhederne om de job, der er til rådighed for dem, der i dag står udenfor arbejdsmarkedet.

Forrige artikel I sagens tjeneste Næste artikel Åbn grænsen helt for østeuropæere