Sen åbenhed i Statens Kunstfond

Koncentrat af lederen "Forsinket åbenhed - brug for debat i Statens Kunstfond" i Berlingske 17. juli 2003.

Enkelte gange kan det være beklageligt, at en nyhed er en nyhed. Eksempelvis er det langtfra beundringsværdigt, at Statens Kunstfond som noget helt nyt offentliggør beløb på den støtte, fonden tildeler de enkelte kunstnere.

Tidligere har fonden i sin årsberetning blot skrevet navne på de kunstnere, der har modtaget den statslige kunststøtte. Først efter kraftig henstilling fra Kulturministeriet har fonden ændret praksis og giver i sin nye årsberetning beløb på såvel arbejdslegater som opkøb af kunstværker. (...)

I det hele taget har Statens Kunstfond det ikke nemt med åbenhed og debat.

I den nye beretning giver formanden, forfatter Henning Mortensen, en opsang til »et repræsentantskabsmedlem«, der mellem jul og nytår tog forskud på debatten om fondens livsvarige ydelser og legater. Det unavngivne medlem er Rolf Bagger, forfatter og de Konservatives medlem af fondens repræsentantskab, der her i avisen advarede mod indspisthed i støttetildelingen og efterlyste større debat om området. Og selv om opsangen er uden navn, må det siges at være en uhørt skarp røffel for et så formelt forum som en årsberetning fra en statslig kunstfond.

Ikke desto mindre er både åbenheden og debatten kommet. Med eller uden fuld opbakning fra fondens formand og bestyrelse. (...)

Forrige artikel Offentlige ledere må være menneskelige Næste artikel Eksportsucces imod alle odds