Respekt om flygtninge

Koncentrat af lederen "Grænsen er nået - flygtninge skal behandles med respekt" i Berlingske 13. juli 2003.

Midt i en både legitim og nødvendig diskussion om begrænsning af indvandringen og problemerne med familiesammenføring har Venstre stillet forslag om at sende flygtninge på kontanthjælp ud i kommunal beskæftigelse. De skal luge ukrudt, så man kan undgå sprøjtning. Danske kontanthjælpsmodtagere skal så også ud med lugejernet, ellers er det diskrimination, svarer Socialdemokratiet.

Nej, flygtninge, der venter på asylbehandling, skal slet ikke have arbejde, mener til gengæld pastor Søren Krarup (DF). De skal ikke have et arbejde, stort eller lille, som tilkommer danske arbejdere. Han fastholder i samme åndedrag, at der iøvrigt godt kan gøres forskel på flygtninge og danskere. De er ikke ligestillede, siger han.

Mon ikke tiden er inde til at konstatere, at grænsen er nået. Vi har nået grænsen for antallet af indvandrere, der belaster de offentlige kasser. Vi har nået grænsen for tolerance overfor utilpassede unge indvandrere. Men vi har også nået grænsen for anstændighed og egoisme. (...)

Asylsøgere er og skal være ligestillede, når det gælder menneskelig respekt og ordentlig opførsel. Kan man sætte flygtninge til at luge i de kommunale blomsterbede, kan man selvfølgelig også sætte danske kontanthjælpsmodtagere til arbejdet. Og omvendt. Man kan derimod ikke sætte flygtninge til et arbejde, som man ikke vil forlange udført af danskere. Flygtninge, der opholder sig her i landet, mens de venter på afgørelse om opholdstilladelse, er her legalt og skal ikke nedgøres som en ussel underklasse. Det skylder vi både flygtningene og vores egen selvrespekt.

Et job som gartner vil være meningsfuldt. Både for flygtninge, kontanthjælpsmodtagere og samfundet.

Forrige artikel Minoritetspartiet skoser Meldgaard Næste artikel Demokratisk dyd at kritisere domstole