Politisk flertal mod prisfusk

Koncentrat af lederen "Prisfusk" i Jyllands-Posten 11. juli 2003 om et politisk flertal mod at kunderne snydes ved sommerudsalget.

DET ER HØJSÆSON for butikkernes udsalg og dermed højsæson for mere eller mindre udspekulerede forsøg på at snyde kunderne.

Et eksempel fra gårsdagens avis handlede om en far, der købte to par sandaler og troede ud fra butikkens oplysninger at have sparet 100 kr. Virkeligheden var, at han i forhold til den normale pris blev snydt for et par kroner. Udsalgsprisen på sandalerne var 200 kr., men slog man til og købte to par, var prisen 300 kr. Førprisen per par var såmænd 149 kr.!

Man kan efter temperament vælge at kalde det fusk, fup eller ren svindel, men uacceptabelt er det i hvert fald.

Brancheorganisationerne kender til problemet og hævder at gøre næsten alt, hvad de kan for at få medlemmerne til at holde sig inden for lovens rammer.

Blandt andet nævnes, at nogle medlemmer efterspørger rådgivning i udsalgsreglerne, men i ovennævnte eksempel synes det unægteligt at være en nem opgave.

Politiske partier kræver stramninger af markedsføringsloven, oprettelsen af en kontrol, som ikke findes i dag, og økonomiske midler afsat til at håndhæve loven. (...)

Forrige artikel Nej til muslimsk præstestyre Næste artikel Økonomisk nødplan efterlyses