Noget Rohde

Koncentrat af lederen "Noget Rohde" i Jyllandsposten 16/3 2005.

STATSMINISTER Anders Fogh Rasmussen har sat den offentlige vurdering af sin dømmekraft grundigt på spil i spørgsmålet om ministrenes ægtefæller.

I forhold til miljøminister Connie Hedegaard og især hendes mand har han måttet vige og stille sig tilfreds med ministerens oplysning om mandens økonomiske forhold. Men også Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, har undsagt statsministeren og dermed skabt en uhørt politisk situation. Det siger sig selv, at en statsminister ikke kan forlange noget som helst af sine ministres ægtefæller eller øvrige familiemedlemmer.

Men han kan noget andet, og det er oven i købet hans pligt: Når han udøver sin suveræne ret til at udpege ministre, må han i hvert enkelt tilfælde nøje overveje, om der er forhold omkring den pågældende person, som kunne udvikle sig til et politisk problem. (...)

Ud over, at han måtte bøje sig for Connie Hedegaards mand, har statsministeren yderligere rodet sig ud i den uholdbare situation, at hans partis politiske ordfører siger ham lodret imod og dermed med åbne øjne fraskriver sig en kommende ministerpost, som en politisk ordfører ellers er oplagt kandidat til. (...)

Den ellers meget sikre Anders Fogh Rasmussen har fejlet fatalt i denne sag. Mange af rigets bedste mænd og kvinder vil nok betakke sig for at blive ministre i den regering.

Forrige artikel Pusher City Næste artikel I Hendes Majestæts hemmelige tjeneste