Meld ud om EU, SF

EP-kandidat på Frederiksberg og Bornholm, Mogens Vad (V) går skarpt i rette med MEP Pernille Frahms kritik af statsministeren. Hvad mener hun og hendes parti selv, spørger Vad.

MEP Pernille Frahm (SF) kalder på Altinget.dk 18. november Anders Fogh for en moralsk hykler, fordi han ikke bruger statsministerembedet til at promovere SFs udenrigspolitiske dagsorden.

Frahm forestiller sig, at Anders Fogh skal turnere rundt og redde verden lidt ligesom et aktivistisk politisk cirkus a la Olof Palme:

Skæld hele tiden ud på alt og alle over alting med en - til det kvalmende - hævet moralsk pegefinger. Vorherre bevares. Det er vel næste også for meget at forlange af SF’erne, at de skal tro på det stille diplomatis politiske landvindinger. Ja, det strider vel næsten imod partiets natur.

Frahm postulerer, at Fogh ikke siger, hvad han mener. Er problemet ikke snarere, at han mange gange faktisk bare mener noget helt andet på den udenrigspolitiske front end SF?

Foghs rene spil
På et enkelt område har han spillet ret klart ud med sine synspunkter. EUs fremtid og konventets forslag til ny EU-traktat. Til gengæld er vi rigtig mange, der stadig venter spændt på, hvad SF egentlig mener om konventets traktatforslag. Ja, alle andre partier har en mening om forslaget. Hvad mener SF egentlig?

Vi er også mange, der er interesseret i at Frahm - som SF’s spidskandidat ved sidste valg – uddyber sin udtalelse om, at det var en ”fejl” af SF at vedtage sit nye EU-program. For det er vel ikke for meget at forlange svar af en politiker, som selv insisterer på svar fra sine politiske modstandere?

Forrige artikel Et rødt kabinet er ingen trussel Næste artikel Videbæk husker mordet på Kennedy