Hovmands hykleri

Koncentrat af lederen "Automathykleri" i Jyllands-Posten 22. december 2003 om skatteministerens politik for spilleautomater.

HYKLERI synes at være den bedste term til beskrivelse af skatteminister Svend Erik Hovmands aktion mod den hastige udbredelse af spilleautomater.

I samme åndedrag kæmper han og resten af regeringen for at værne om Dansk Tipstjenestes monopol. I dette monopol indgår de 2800 spilleautomater, som Dansk Tipstjeneste - og dermed den danske stat - ejer.

Der er al mulig grund til at få bremset for væksten i antallet af gevinstudbetalende spilleautomater, fordi disse hasardspilmaskiner er storproducenter af ludomaner.

Mange af landets 17.000 spilleautomater er opstillet i spilleklubber, der kun eksisterer under påskud af et velgørende formål. Der har længe været et skrigende behov for at få disse etablissementer afviklet, da de for hovedpartens vedkommende kun er velgørende på skrømt.

Næste skridt i den nødvendige udrensning er, at staten trækker sig ud af enhver form for spil. Det betyder en privatisering af Dansk Tipstjeneste, samt at retten til det nationale Lotto udliciteres. (...)

Skatteministeren kan passende starte med at privatisere Dansk Tipstjeneste, så staten i fremtiden ikke er storproducent af ludomaner, men i stedet kan indskrænke sin opgave til at overvåge udbyderne af spil. Det vil samtidig sikre, at de statslige spilleindtægter kommer ind under finansloven, så vi fremover undgår det beskæmmende fedtspilleri, som uddelingen af tipsmidlerne repræsenterer. (...)

Forrige artikel Villalejere uden rettigheder Næste artikel Hvad blev der af kulturkampen?