Villalejere uden rettigheder

Der mangler en paragraf i lejeloven ved salg af udlejet villa, mener Jørgen Olsen, Gentofte, der har mærket manglen på egen krop.

Af Jørgen Olsen
Gentofte

Jeg efterlyser en lovparagraf, der forpligter en ejer af en villalejlighed til at tilbyde den lejer, der i en længere lejeperiode har lejet og beboet en villa, den samme ret til få denne tilbudt i tilfælde af salg, i lighed med den gældende tilbudspligt der gælder for flere beboelseslejemål jvf. kap. XVI §§ 100–105. Alternativt, i samråd med ejeren, at finde en køber, at forpligte sælgeren/køberen før hushandelen kan afsluttes, at stille en anden lejlighed til disposition for lejeren af villaen.

Salgsprisen på en villa, med et belastende, uopsigelig lejemål er gerne lavere end markeds-prisen, og derfor attraktiv for en køber, der bl.a. selv ønsker at bebo villaen og i denne forbindelse - trods et uopsigelig lejemål - alligevel tvinger lejeren til at fraflytte ved at pålægge lejemålet en kraftig lejeforhøjelse, hvilke er en helt urimelig situation at sætte lejeren i.

Min situation
Mit lejemål i villaen, som jeg har beboet i 21 år, er, på trods af, at jeg udtrykkeligt meddelte, at jeg ønskede at deltage i tilbud på ejendommen, blevet solgt, helt uden min medvirken for 1.350.000, vurdering 1.750.000. Hverken den gamle eller den nye ejer har tilbudt at stille en anden beboelse til rådighed, tværtimod vil den nye lejer modernisere villaen med kraftig lejeforhøjelse til følge.

Jeg håber, Dansk Folkeparti, for at forhindre disse urimeligheder fortsætter, i lighed med de mange sociale bidrag partiet i perioden allerede har bidraget med, ligeledes vil bidrage til at indføre den manglende paragraf i Lejeloven.

Forrige artikel Hovsa-politik styrer strukturreform Næste artikel Hovmands hykleri