Fri Venstre-debat

Koncentrat af lederen "Fri Venstre-debat" i Jyllands-Posten 10. november 2003 om strukturdebatten på partiets landsmøde.

VENSTRE HAR taget hul på den kommende strukturdebat, og det er fornuftigt, da en stor portion frustrationer tydeligt nok havde hobet sig op i partiets bagland og skulle have luft.

Om det også har fjernet den mistænksomhed, som ulmer i borgmesterkredse, kan kun fremtiden vise. Men vi kan henvise tvivlerne til videre frem at deltage i den offentlige debat, som i denne sag hidtil har fungeret udmærket, for den er jo en del af det levende demokrati, som efterlyses.

Et udslag af denne er også Danmarks Radios undersøgelse besvaret af 114 af 117 Venstre-borgmestre, hvoraf et flertal frygter, at landspolitikerne vil gennemføre en reform, der medfører væsentligt færre kommuner. (...)

At påstå, at de allerede skulle have indgået en studehandel må være et udslag af de mest utålmodiges vildeste fantasier. Der er simpelt hen så meget politisk sprængstof og så store modsætninger i ændring af kommunalstrukturen, at det aldrig ville lade sig praktisere.

De utilfredse Venstre-borgmestre må gøre sig klart, at de ikke er alene med deres frustrationer. De trives også i Socialdemokratiet, men det er da prisværdigt og velgørende, at Venstre allerede nu har åbnet en fri debat om kommende tiltag.

Der skal være god tid til, at borgerne kan udøve deres demokratiske indflydelse, og derfor vil statsministeren ganske givet omhyggeligt sikre, at kommende forslag om strukturændringer ikke bliver hastet igennem. Det ville være uforsvarligt.

Forrige artikel Finanslovs-kile mellem S og R Næste artikel VK kæler for DF