Finanslovs-kile mellem S og R

Koncentrat af lederen "På skinner" i Berlingske, 7. november 2003 om Socialdemokraternes agereb i finanslovsforhandlingerne.

Med det tiårige trafikforlig, der er indgået som led i finansloven for 2004, har VK-regeringen dementeret den frygt, man ellers kunne have, og som også er blevet formuleret på denne plads:

At regeringen var ved at male sig op i et hjørne, hvor den baserede sig ensidigt på Dansk Folkeparti med dettes mani for velfærdsoverbud og hang til økonomisk hovedet-under-armen politik. I tirsdags blev der indgået et bredt, fireårigt forlig om teatrene. Og med trafikforliget trækkes de Radikale for alvor ud af den ansvarsfrie oppositionsrolle. Det er i sig selv positivt.

Regeringen kan ydermere som en næppe ubetydelig taktisk sidegevinst notere sig, at den også har drevet en kile ind mellem de Radikale og Socialdemokratiet.

Tilløbet blev taget for godt en måned siden med Nordsøaftalen, som de Radikale deltog i, men S foreløbig kritiserer.(...)

Socialdemokraterne sætter sig i denne omgang på sidelinjen i forhold til det, den radikale leder, Marianne Jelved, begejstret har kaldt "årtiers bedste jernbaneaftale".

De socialdemokratiske beklagelser over, at pengene bl.a. hentes fra hjemmeserviceordningen, er fornuftigvis blevet overhørt af de Radikale. Hjemmeservice er omfordeling af den mest perspektivløse art. Det er kun glædeligt, at penge nu føres fra den ordning hen til noget, der reelt kan komme samfundet til gavn.(...)

Forrige artikel Forlig om SU til skolepraktikanter dur ikke Næste artikel Fri Venstre-debat