Fatwa - en fatal bjørnetjeneste

Koncentrat af lederen "Fatwa" i Jyllands-Posten 8. juli 2003.

MAN KAN vælge at være forarget eller tage det fra den lettere humoristiske side, at den socialdemokratiske politiker Hamid El Mousti udstedte en såkaldt fatwa på vegne af Det Islamiske Råd i Danmark - og i går trak den tilbage!

Ifølge teksten i denne religiøse formaning er de varmeste steder i helvede forbeholdt de vælgere, der ikke stemmer til folketings- og kommunalvalg. Her vil de i øvrigt skulle tilbringe den hinsides tilværelse side om side med de mennesker, der har stemt, men uheldigvis for dem på Dansk Folkeparti!

Hamid El Mousti, der udover at være medlem af Københavns Borgerrepræsentation, er formand for Det Islamiske Råd i Danmark, forklarede fatwaen med, at kun fordi 70 procent af de etniske minoriteter ikke stemte ved det seneste folketingsvalg, blev den sorte regerings fremmedfjendske politik mulig.

Uden at tage stilling til denne forbløffende politiske "analyse" kan man se med sympati på, at han opfordrer sine trosfæller til at deltage aktivt i demokratiet.

Men at sammenblande religion og politik på den måde viser med al ønskelig tydelighed, at Hamid El Mousti intet, absolut intet, har forstået af det danske demokratis ufravigelige værdigrundlag.

Derfor har han gjort sine trosfæller en fatal bjørnetjeneste. (...)

Forrige artikel Danmark skal åbne for pensioner Næste artikel Dum og særdeles udansk fatwa