Menighedsrådsvalget endte som et rent flop

KIRKE: Danskerne vendte sammenblanding af demokrati og religion ryggen - kun 15,7 pct. stemte ved menighedsrådsvalget.

Danskerne gider tilsyneladende bare ikke, at religion i disse år i stigende grad forsøger at præge folkestyre og demokrati. Selv blandt de mest kirkelige danskere lykkedes det i hvert fald kun at mobilisere sølle 15,7 pct. af de stemmeberettigede ved gårsdagens valg til de nye menighedsråd. Det er det laveste siden 1980, hvor stemmeprocenten var 15,5 pct.

77.370 medlemmer af folkekirken stemte ved menighedsrådsvalget den 11. november 2008 i de 149 sogne og kirkedistrikter, hvor der var opstillet to eller flere lister. Det viser en opgørelse, som Kirkeministeriet har foretaget på grundlag af indberetninger fra de lokale valgbestyrelser.

Der var i de 149 sogne og kirkedistrikter i alt 492.226 stemmeberettigede. Det betyder, at der i gennemsnit var en stemmeprocent på 15,7. De højeste stemmeprocenter var 77,3 på Sejerø i Roskilde Stift og 72,6 på Avernakø i Fyens Stift. De laveste stemmeprocenter var 4,0 i Vor Frue Sogn i Århus Stift, 4,4 i Gladsaxe Sogn i Helsingør Stift og 4,8 i Filips Sogn i Københavns Stift.

Antallet af sogne med afstemningsvalg var det hidtil laveste.

Menighedsrådsvalget er det første egentlige valg i Danmark, hvor det har været muligt forud for valgdagen at stemme via internettet. Der blev i alt afgivet 1.093 e-stemmer. Til sammenligning kan nævnes, at der i alt blev afgivet 1.120 brevstemmer via folkeregistrene.

Forrige artikel Berlingske fyrer kendt islam-kritiker Berlingske fyrer kendt islam-kritiker Næste artikel Altinget.dk og dknyt køber bladet "Kommunen"