Ugen i dansk politik: Ministre skal i samråd om danske børn i Syrien

Sundhedsministeren skal redegøre for SSI’s milliardkøb uden udbud. Justitsministeren og udenrigsministeren skal i samråd om danske børn i Syrien. Og social- og ældreministeren skal svare på spørgsmål om mangel på medarbejdere i ældreplejen. Få overblik over en ny uge i dansk politik. 

Christiansborgs politikere er vendt hjem efter et veloverstået folkemøde på Bornholm og er klar til at tage hul på en ny uge i dansk politik.

Altinget giver dig her overblikket over ugens politiske aktiviteter.

Mandag

  • Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er fra morgenstunden i samråd om folkekirkens håndtering af krænkelsessager. Det sker efter den seneste tids medieomtale om emnet i blandt andet Berlingske. 

Tirsdag

  • Statsminister Mette Frederiksen og S-regeringens øvrige ministre er tirsdag til statsråd med dronningen, som vil blive forelagt lov- og beslutningsforslag samt Folketingets vedtagne lovforslag.

Onsdag

  • Kulturudvalget har kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i samråd for at få klarhed over formålet med en embedsrejse til San Francisco og Los Angeles, hvor ministeren blandt andet overværede Oscar-uddelingen.

Hun er desuden blevet bedt om at redegøre for udgifterne til rejsen. Samrådet begynder klokken 9.

  • Klokken 10 har Folketingets Epidemiudvalg justitsminister Mattias Tesfaye (S) i samråd. Her skal ministeren redegøre for årsagen til, at et hasteudbud for køb af 8,2 millioner hjemmetest blev annulleret.
  • Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) er klokken 10 i samråd om den såkaldte fasttrackordning, som gør det hurtigere og lettere for virksomheder at hente udenlandsk arbejdskraft.

Men ministeren er blevet bedt om at forholde sig til, at mange unge benytter ordningen til at opnå permanent ophold, og at kriminalitetsraten i den gruppe er relativt høj.

  • Kaare Dybvad Bek er også blevet bedt om at kommentere på, hvorvidt personer der tidligere har fremgået på den såkaldte hadprædikantliste bør kunne få adgang til Danmark. Han skal i den forbindelse også svare på, om det ifølge regeringen bør være sværere at komme af listen.
  • Regeringen har varslet et økonomisk løft til erhvervsskolerne, men undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er klokken 11 kaldt i samråd om, hvornår pengene kommer. Hun vil også blive bedt om at uddybe, hvad der konkret ligger i, at regeringen vil prioritere skolerne løbende.
  • I Folketingets Retsudvalg skal udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og justitsminister Mattias Tesfaye (S) klokken 14 kommentere på en rapport, der slår fast, at danske børn i syriske fangelejre er underernærede, og at ét barn har behov for indlæggelse.
  • Klokken 14 er der møde i Epidemiudvalget, som løbende drøfter corona-situationen.
  • Finansminister Nicolai Wammen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) er klokken 14 i åbent samråd om ATP’s salg af værdipapirer for at styrke den danske valutabeholdning. Ministrene skal også kommentere på en opdateret beregning af de økonomiske konsekvenser af bankpakkerne.
  • Under et åbent samråd skal sundhedsminister Magnus Heunicke (S) forklare omstændighederne bag SSI’s køb af vaccineudstyr for 3,9 milliarder uden udbud. Samrådet begynder klokken 14.

Torsdag

  • I Folketingets Social- og Ældreudvalg skal social- og ældreminister Astrid Krag svare på, hvordan og hvornår regeringen vil efterleve sit valgløfte om at sikre flere ansatte per ældre. Samrådet begynder klokken 11:45.

Fredag

  • Forsvarsminister Morten Bødskov er fredag formiddag i åbent samråd om nye danske patruljeskibe. Her skal han forklare Forsvarsudvalget, hvordan ministeriet har sikret sig, at Danske Patruljeskibe K/S har leveret det bedst mulige tilbud.

Forrige artikel Fotoserie: Tre dages folkemøde kogt ned til ti billeder Fotoserie: Tre dages folkemøde kogt ned til ti billeder Næste artikel To centrale embedsfolk i Støjberg-sagen får advarsler To centrale embedsfolk i Støjberg-sagen får advarsler