Trads: Sådan kunne en blå flertalsregering se ud

KLUMME: Hvordan vil en regering med alle fire blå partier se ud? David Trads har kastet sig ud i et tanke-eksperiment og giver her sit bud på en V-DF-LA-K-regering. 

Flere af Venstres topministre har de seneste dage igen harceleret over, at ingen andre blå partier tør gå med i regering – men hvordan ville en blå flertalsregering egentlig se ud?

For hvad nu hvis Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative pludselig bød sig til under de ’tillidsopbyggende’ møder, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) varslede efter Eva Kjer Hansen-krisen?

Tanke-eksperiment
Jeg har prøvet at tænke eksperimentet til ende – og det er naturligvis ikke helt enkelt: Forudsætningen er, at Løkke fortsat er statsminister, at det nuværende regeringsgrundlag fortsætter, at V og DF hver får otte ministre, LA fire og K må nøjes med to, at mindst hver tredje minister er en kvinde, og at især de to store partier er inde over alle hovedområderne.

Det interessante ved at lave sådan en regering er, at det giver et indblik i, hvor svært det i virkeligheden er! Halvdelen af Venstres nuværende ministre skal eksempelvis helt ud, og andre må finde sig i et mindre ressort end i dag.

Men her er mit bud på en blå flertalsregering, hvis den skulle dannes nu:

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)

Finansminister Kristian Thulesen Dahl (DF)

Økonomiminister Anders Samuelsen (LA)

Erhvervsminister Søren Pape (K)

Skatteminister Søren Pind (V)

Udenrigsminister Kristian Jensen (V)

Udviklingsminister Naser Khader (K)

Forsvarsminister Marie Krarup (DF)

Justitsminister Peter Skaarup (DF)

Indenrigsminister Troels Lund Poulsen (V)

Udkantsminister René Christensen (DF)

Innovationsminister Simon Emil Ammitzbøl (LA)

Udlændingeminister Inger Støjberg (V)

Beskæftigelsesminister Joachim B. Olsen (LA)

Sundhedsminister Sophie Løhde (V)

Socialminister Martin Henriksen (DF)

Uddannelsesminister Katrine Winkel Holm (DF)

Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V)

Kulturminister Pia Kjærsgaard (DF)

Fødevareminister Merete Riisager (LA)

Miljøminister Ellen Thrane Nørby (V)

Transportminister Søren Espersen (DF)

Fordele og ulemper
Fordelene for Løkke, hvis der kommer en flertalsregering, er åbenlyse:

Den giver omgående et boost, der viser, at det borgerlige Danmark står sammen – og al uro om ministerstorm, evindelige ultimatummer og trusler om mistillid ophører.

Ulemperne for statsministeren er imidlertid også nemme at få øje på:

Kan yderpunkterne i regeringen enes, når det kommer til stykket? Hjælper det i virkeligheden at flytte konflikterne indenfor fremfor udenfor? Det er – ærligt talt – helt uforudsigeligt.

---
David Trads skriver hver mandag klummen 'Hos Trads' i Altinget. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel Cordua: Terror er blevet et vilkår Cordua: Terror er blevet et vilkår Næste artikel Cordua: K-ultimatum varsler nye tider i blå blok Cordua: K-ultimatum varsler nye tider i blå blok