DF rokerer rundt: Sådan er de nye ordførerskaber fordelt

Folketingsmedlemmer i Dansk Folkeparti har fået nye ordførerskaber. Det indebærer både Morten Messerschmidt, Peter Kofod og Mette Thiesen. 

Dansk Folkeparti har lavet en større ordførerskabsrokade i folketingsgruppen. 

Rokaden betyder, at Peter Kofod overtager posten som sundhedsordfører fra Mette Thiesen. Hun vil i stedet blive Dansk Folkepartis retsordfører. 

Mikkel Bjørn, der tidligere har haft ti ordførerskaber, har fået frataget en række af dem. Han bliver nu partiets udlændinge- og integrationsordfører, indfødsretsordfører og ordfører vedrørende nordisk samarbejde. 

En af de personer, der har overtaget en af Mikkel Bjørns mange ordførerskaber, er Morten Messerschmidt. Ud over politisk ordfører, kan han nu også skrive kirkeordfører på listen. 

De to grønne ordførerskaber, energi- og foryningsordfører, er blevet slået sammen med klimaordførerskabet. Den samlede grønne pakke har Nick Zimmermann nu overtaget fra Morten Messerschmidt.

Majbritt Birkholm, der er Dansk Folkepartis næstformand, er blevet veteranordfører og ligestillingsordfører. Hun har ikke tidligere indgået i ordførerkabalen, da hun ikke er medlem af Folketinget. 

{{toplink}}

Partiets ordførerskaber fordeler sig nu således:

  • Peter Kofod er sundheds- og psykiatriordfører, finansordfører, skatteordfører, kommunalordfører, indenrigsordfører, sundhedsordfører, landdistriktsordfører, fiskeri- og landbrugsordfører og erhvervsordfører.
  • Mette Thiesen er familie- og børneordfører, handicapordfører, retsordfører, socialordfører, ytringsfrihedsordfører, digitaliseringsordfører, miljøordfører.
  • Mikkel Bjørn er udlændinge- og integrationsordfører, indfødsretsordfører og ordfører vedrørende nordisk samarbejde.
  • Alex Ahrendtsen er EU- og Europarådsordfører, folkeskole- og gymnasieordfører, forskningsordfører, forsvarsordfører, Færøerne- og Grønlandsordfører, uddannelses- og undervisningsordfører og udenrigsordfører.
  • Pia Kjærsgaard er dyrevelfærdsordfører, kulturordfører, værdiordfører og ældreordfører.
  • Nick Zimmermann er beskæftigelsesordfører, boligordfører, klimaordfører, erhvervsuddannelsesordfører og transportordfører.
  • Morten Messerschmidt er politisk ordfører og kirkeordfører.
  • Majbritt Birkholm (ikke medlem af Folketinget) er veteranordfører og ligestillingsordfører.

 {{toplink}}

Forrige artikel Grønland får den første kvindelige, grønlandske landslæge nogensinde Grønland får den første kvindelige, grønlandske landslæge nogensinde