Overblik: Her de vigtigste nedslag fra DF’s sommergruppemøde

En ny 10-punktsplan for at styrke demokratiet, nyt fokus i udlændingepolitikken og en opfordring til venstrefløjen. Her er de tre nedslag fra Dansk Folkepartis sommergruppemøde.

Onsdag holdt DF sommergruppemøde i Fredensborg.

Altinget giver dig de vigtigste nedslag fra pressemødet her.

Ny 10-punktsplan skal genoprette tilliden 

Morten Messerschmidt startede pressemødet med at præsentere partiets demokratiudspil. For danskerne har ifølge DF-formanden mistet tilliden til, at magthaverne overholder loven.

Partiet har derfor præsenteret en 10-punktsplan, der skal ”genoprette tilliden til politikerne og det politiske system”.

”Vi tror, at de ti bud, som vi har skitseret, vil være et skridt i retning af, at danskerne genvinder tilliden til, at magthaverne overholder loven.”

Du kan læse alle punkterne i Dansk Folkepartiets demokratiudspil i faktaboksen herunder:

DF ændrer sit fokus i udlændingepolitikken

Sommergruppemødet var en ”historisk skiftedag” for Dansk Folkeparti, sagde Morten Messerschmidt. 

Efter mange årtier som partiets udlændingeordfører giver Pia Kjærsgaard nemlig stafetten videre til Mikkel Bjørn. 

Valget af en ny udlændingeordfører markerer også et skifte i Dansk Folkepartis udlændingepolitik, som ifølge i den nye udlændingeordfører er ”fundamentalt”.

Partiet vil fokusere mindre på at lukke grænserne yderligere og derimod fokusere på at sende de personer, der er kommet til Danmark, hjem.

”Det var Pia Kjærsgaard, som satte en prop i hullet på det skib, som man kan sammenligne Danmark med. Men der kom alligevel en del vand ind, så nu bliver det Mikkel Bjørns opgave at få tømt det vand ud,” fortalte Morten Messerschmidt.

Konkret skal den nye politik fremme hjemrejse for dem, der bor i Danmark, men som ikke har tilpasset sig dansk kultur og danske værdier.

Enhedslisten har allerede kritiseret DF-udspillets del om statsborgerskab, som ifølge venstrefløjspartiet bryder med retssikkerheden. Men den kritik bekymrer ikke Mikkel Bjørn:

”Man har ikke retskrav til statsborgerskab i Danmark. Dansk statsborgerskab er et helt særligt privilegie, som selvfølgelig kun skal gives til mennesker, der taler det danske sprog ved noget grundlæggende om dansk kultur og samfundsforhold. ”

Du kan læse partiet fulde udlændingeudspil her.

{{toplink}}

Løkke skal holdes udenfor magt 

På pressemødet var der stor spørgelyst i forhold til Morten Messerschmidts udmelding i Jyllands-Posten, om at han aldrig vil støtte op om en regering, som M-formand Lars Løkke Rasmussen er en del af.

”Jeg kan ikke få øje på nogen person, der har skadet det danske samfund så meget som Lars løkke Rasmussen,” sagde DF-formanden.

Morten Messerschmidts kom også med en appel til sine kollegaer på venstrefløjen, Pelle Dragsted og Pia Olsen Dyhr, om at bakke op om, at Lars Løkke Rasmussen skal holdes ude af en fremtidig regering.

”Så kan vi allerede sige før et folketingsvalg, at Lars løkke Rasmussens dage i politik er fortid.” 

{{toplink}}

Forrige artikel Regeringen vil begrænse private udlejningsboliger i de store byer Regeringen vil begrænse private udlejningsboliger i de store byer Næste artikel Dan Jørgensen skal være Danmarks nye EU-kommissær Dan Jørgensen skal være Danmarks nye EU-kommissær