Infomedia ranker klimaaktørers synlighed

Klimaet er så småt på vej tilbage på mediernes dagsorden, og foreløbig sidder Christiansborg tungt på dagsordenen. Blandt interesseorganisationer indtager Dansk Energi dog førstepladsen.

Siden COP15 har mediernes interesse for klimaet været faldende. Internationalt oplevede området dog en markant større opmærksomhed i 2014, og der er grund til at tro, at udviklingen følger med herhjemme. Sådan lyder Infomedias konklusion efter en større analyse af den danske klimadebat, som blev præsenteret tirsdag.

Sammen med denne konklusion præsenteres en liste over Danmarks mest omtalte aktører på klimaområdet. Ikke overraskende topper klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (S) fulgt af Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V). Generelt dominerer rød blok klimadebatten, lyder konklusionen yderligere.

Efter Folketinget er det de tunge virksomheder, der formår at tiltrække sig størst mediedækning, og her er Dong og Goldman Sachs ikke overraskende løbet med en del af opmærksomheden det forgangne år. 

Til sammenligning står interesseorganisationer og NGO’er mindre stærkt i debatten. På toppen af listen over områdets ti mest omtalte organisationer ligger Dansk Energi, efterfulgt af DI og Greenpeace. Også tænketanken CONCITO og Folkekirkens Nødhjælp er dog at finde på listen.

Administrerende direktør Lars Aagaard glæder sig over udviklingen og organisationens egen placering:

”Dansk Energi blander sig selvfølgelig aktivt i debatten, og jeg er glad for, at det er så tydeligt i tallene. Der er også nok at diskutere med de store forandringer, som er undervejs i energisektoren, samtidig med at vi ikke må give køb på, at vi leverer prisdygtig og stabil energi. Det er jo både politisk og forretningsmæssigt en balancegang, hvilket giver en række vigtige diskussioner, hvor vi som energisektor skal sørge for at blive hørt.”

Det udtaler han til EnergiWatch.

 

Forrige artikel Kofod og Karlsson med nye EP-poster Næste artikel Ny i Blå Bog: Altingets redaktionschef Anders Jerking